Ελλάδα Ροή

Μετά τις γιορτές, με το νέο έτος, το άνοιγμα των σχολείων

Δεν αποκλείεται το άνοιγμα των σχολείων ακόμη και μετά τις εορτές, όπως δήλωσε ο καθηγητής παθολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμώνων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος.

Ο κ. Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέλυσε τα πιθανά σενάρια για την επιστροφή των μαθητών, κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας, στα σχολεία. Τόνισε, ωστόσο, ότι η επιτροπή δεν έχει λάβει ακόμη τις αποφάσεις της.

Πιθανό το άνοιγμα μετά τις γιορτές
Με τα έως τώρα δεδομένα, σύμφωνα με όσα είπε, τα γυμνάσια και τα λύκεια θα ανοίξουν μετά τις γιορτές. Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ισχύσει το ίδιο και για τα δημοτικά. «Αυτό που “παίζει” είναι αν θα αρχίσουν στις 14 Δεκεμβρίου. Αν δεν γίνει αυτό, δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Επομένως, υπάρχει πιθανότητα να πάνε και αυτά μετά τις γιορτές» είπε χαρακτηριστικά για την επανεκκίνηση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι μπορεί να υπάρχουν θετικές και αρνητικές απόψεις, αλλά κύρια πηγή προβληματισμού είναι η κινητικότητα γύρω από το άνοιγμα των σχολείων, η οποία θα επιβαρύνει το σύστημα.

Να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε, νωρίτερα, ότι η κυβέρνηση αναμένει της εισηγήσεις των ειδικών για το συγκεκριμένο ζήτημα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης