Ελλάδα

Μοβ μέδουσες στον Παγασητικό: Χάρτης με τις παραλίες που εντοπίστηκαν

«Παρέα» με τις μοβ μέδουσες θα περάσουμε και το φετινό καλοκαίρι σε πολλές ελληνικές παραλίες. Όπως φαίνεται μέχρι τώρα οι περισσότερες μοβ μέδουσες έχουν θεαθεί στον Παγασητικό Κόλπο, επομένως οι κάτοικοι του Βόλου και της Μαγνησίας έχουν αυξημένες πιθανότητες να υποστούν το τοξικό και επώδυνο τσίμπημα της μέδουσας «Pelagia noctiluca».

 

 

Πού έχουν εντοπιστεί μοβ μέδουσες

Να αποφύγουμε στα σίγουρα τις μοβ μέδουσες δεν μπορούμε, αλλά μπορούμε να μειώσουμε τις πιθανότητες συνάντησης μαζί τους με τη βοήθεια του διαδραστικού χάρτη του οργανισμού «iNaturalist».

Μέσω σχετικών αναρτήσεων, τα μέλη του οργανισμού μας ενημερώνουν για τα… ραντεβού που είχαν με μοβ, αλλά και τα υπόλοιπα είδη μεδουσών, σε διάφορες ακτές της Ελλάδας και έτσι είναι δυνατή η χαρτογράφηση των «κόκκινων» περιοχών.

Φυσικά, το γεγονός ότι δεν έχει θεαθεί κάποια μέδουσα σε μια συγκεκριμένη παραλία, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν υπάρχει. Αντίστοιχα, και η συνάντηση με μια μέδουσα σε κάποια άλλη ακτή δεν προϋποθέτει ότι θα βρεθείτε κι εσείς αντιμέτωποι με αυτή.

Οι παραλίες που εθεάθησαν

Σύμφωνα με τον χάρτη του «iNaturalist», μερικές από τις δημοφιλείς παραλίες της Μαγνησίας όπου εθεάθησαν μοβ μέδουσες μέσα στο 2022, είναι οι παρακάτω:

Αλυκές

Πλάκες

Άγιος Μηνάς Λεχωνίων

Λεφόκαστρο

πριν την παραλία της Αφήσσου

Άγιος Σώστης

Χόρτο

Μηλίνα

Μαραθιάς

Κατηγιώγης

Μορτιάς

Μυλοπόταμος

Σούρπη

Πτελεός

Σκόπελος

Δυτικό τμήμα Σκιάθου

Αλόννησος

Κυρά Παναγιά

ΠΗΓΗ

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης