Ελλάδα

Μπουρεκοπιτάκια με τυρί και σπανάκι

Ο ένας και μοναδικός πολυαγαπημένος όλων μας, μάγειρας του κάμπου Αντώνης Κούκεν πήγε επίσκεψη σε ένα φίλο του Γιάννη σε κάποιο ορεινό χωριό των Τρικάλων! Σαν κάθισαν αντί να του βγάλει για κέρασμα κάνα γλυκό του κουταλιού του εμφάνισε.. μπουρεκοπιτάκια με τυρί και σπανάκι! Ξετρελάθηκε ο μάγειράς μας από την νοστιμιά τους αλλά κυρίως από το καταπληκτικό πεντανόστιμο χειροποίητο φύλλο τους! Όπως του είπε ο κυρ Γιάννης φτιάχνεται με κρασί, συνταγή πατροπαράδοτη! Ε λοιπόν δεν θα έφευγε από το σπίτι αν δεν του έπαιρνε την συνταγή για να την μοιραστεί μαζί σας, δείχνοντάς την βήμα – βήμα με τρόπο αναλυτικό έτσι ώστε να μπορεί να την φτιάξει ο καθένας, ακόμα και αν δεν γνωρίζει από μαγειρική!!! Εκπληκτική και σίγουρη επιτυχία! Δείτε τα υλικά και παρακολουθήστε και το βίντεο για να σας λυθούν όλες οι απορίες!

 

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΥΛΛΑ ΜΕ ΚΡΑΣΙ: 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο/1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο/50 ml κρασί λευκό/ 1 κουταλιά της σούπας ξύδι/ 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη/ 200 ml χλιαρό νερό / 350 με 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ: 1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο/ 4 με 5 φρέσκα κρεμμυδάκια / 2 λιαστές ντομάτες / 200 γρ. τυρί φέτα / 1 ποτηράκι του κρασιού τραχανά ξινό / Ελαιόλαδο για το σωτάρισμα / Αλάτι, πιπέρι μαύρο και πιπέρι καγιέν/ 200 γρ. μιξ κίτρινων τυριών (προαιρετικά)

ΑΝΟΙΓΜΑ ΦΥΛΛΩΝ – ΜΠΟΥΡΕΚΙΑ: Νισεστέ ή Ρυζάλευρο

ΜΠΟΓΙΑΤΙΣΜΑ: 2 κρόκους απο 2 μεγάλα αυγά / 3 με 4 κουταλιές της σούπας γάλα/ Σησάμι (αποφλοιωμένο) & Μαυροκούκι

Καλή σας όρεξη!!!

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης