Ελλάδα

Μυρίζει μπαρούτι. Δυο Τουρκικά πλοία γύρω απ’ το Καστελόριζο

Τις προκλήσεις σε καθημερινή βάση συνεχίζει η Τουρκία, με το Oruc Reis να συνεχίζει τον πλου του στην Ανατολική Μεσόγειο και κορυφαίους αξιωματούχους δοκιμάζουν τις αντοχές της Αθήνας, την ώρα που το ενδιαφέρον της Αθήνας στρέφεται στη διπλωματική σκακιέρα με επίκεντρο τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τις δύο επόμενες ημέρες.

Το τουρκικό πλοίο συνεχίζει σήμερα να… αλωνίζει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ανοιγοκλείνοντας τον πομπό του, ενώ σε αντίθεση με όσα δηλώνουν οι τούρκοι αξιωματούχοι, παραμένει άγνωστο, εάν έχει ξεκινήσει τις έρευνες στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή ο Ερντογάν απειλεί… θεούς και δαίμονες, ενώ το Βερολίνο στέλνει το μήνυμα πως δεν υπάρχει θέμα κυρώσεων, εν όψει της Συνόδου Κορυφής αύριο και μεθαύριο, με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί να παραπέμπει στη φράση «στο ίδιο έργο θεατές».

Σα να μην έφτασαν όλα τα παραπάνω, αργά το βράδυ της Τετάρτης, το τουρκικό γεωτρύπανο, Kanuni, έκανε την εμφάνισή του στην περιοχή. Το τουρκικό πλοίο απέπλευσε το πρωί από το λιμάνι Tasucu της Τουρκίας, στην επαρχία της Μερσίνης, και έχει προορισμό το λιμάνι Haydarpasa της Κωνσταντινούπολης.

Ωστόσο, τo Kanuni ταξίδεψε για ένα χρονικό διάστημα χωρίς να εμφανίζει τη θέση του, ώσπου ξαναεμφανίστηκε στο χάρτη του Marine Traffic νοτιοανατολικά του Καστελλόριζου, όπου πλέει με ταχύτητα περίπου 7 κόμβους.

in.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης