Ελλάδα

Νέο Εργαστήριο Λεμφοιδήματος από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στη Λάρισα

Με στόχο να βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιείται, δημιουργώντας θετικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των ανθρώπων, αλλά και στηρίζοντας έμπρακτα τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, εγκαινίασε το Εργαστήριο Λεμφοιδήματος του campus στη Λάρισα (6ο χλμ. Λάρισας – Νίκαιας), αποσκοπώντας στη δωρεάν ενημέρωση των ενδιαφερόμενων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος.

 

Πιο συγκεκριμένα, το Εργαστήριο αποτελεί μια σημαντική προσφορά για τα μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας, που έχουν εμφανίσει λεμφοίδημα ή έχουν υποστεί οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση περιλαμβάνει λεμφαδενικό καθαρισμό, ακτινοβολίες ή χημειοθεραπεία.

Υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση της Δρ. Βασιλοπούλου Θεοδώρας, Ακαδημαϊκής Υπεύθυνης του προγράμματος BSc (Hons) Physiotherapy, Μητροπολιτικό Κολλέγιο, Φυσικοθεραπεύτριας με εξειδίκευση στο λεμφοίδημα, το Εργαστήριο λειτουργεί σε σύγχρονο, ειδικά διαμορφωμένο χώρο, υψηλών προδιαγραφών, κάθε Πέμπτη, 10.00-12.00, ενώ τα υλικά του εργαστηρίου αποτελούν χορηγία της εταιρίας “Medical Evolution” (MedEv), επίσημου εκπροσώπου της Jobst στην Ελλάδα.

Οι συνεδρίες, εκτός από τη λήψη ολοκληρωμένου ιστορικού και την αξιολόγηση του ατόμου, περιλαμβάνουν μετρήσεις περιφερειών ώστε να εντοπιστεί τυχόν υπάρχον οίδημα, καθοδήγηση στην αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος (λεπτομέρειες για τη λεμφική παροχέτευση και την περίδεση) και κατευθυντήριες οδηγίες για την πρόληψή του (άσκηση, καθημερινές δραστηριότητες, οδηγίες για κατασκευή συμπιεστικού λεμφοιδήματος).

Για να κλείσουν ραντεβού και να δεχθούν τις δωρεάν υπηρεσίες του Εργαστηρίου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο campus του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στη Λάρισα (2414-407000).

 

Λίγα λόγια για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας και την εταιρία Medical Evolution

  • Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με ιστορία από το 1982, είναι σήμερα είναι το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα και αποτελεί σταθερά την πρώτη επιλογή στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Διαθέτει 10 Ακαδημαϊκές Σχολές, 8 υπερσύγχρονα campuses [σε Αθήνα, Μαρούσι, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο, Λάρισα και Πάτρα], 30 πιστοποιήσεις από διεθνείς φορείς και οργανισμούς και προσφέρει περισσότερα από 70 αναγνωρισμένα bachelors, masters και διδακτορικά, σε συνεργασία με 7 κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια. Τα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών, που προσφέρονται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, καλύπτουν μεγάλο εύρος σύγχρονων επιστημονικών πεδίων και οδηγούν στην απόκτηση πτυχίων διεθνούς εμβέλειας, τα οποία απονέμονται απευθείας από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Επιπλέον, πρόκειται για το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα, που είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων Compostela Group of Universities. Η ιδιότητα μέλους στο εν λόγω δίκτυο προσφέρει διεθνή ακαδημαϊκή αναγνώριση και δικτύωση με κορυφαία Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

                                                                

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διαθέτει campus στη Λάρισα, στο 6ο χλμ. Λάρισας – Νίκαιας. Περισσότερα στο: www.mitropolitiko.edu.gr

 

  • Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας ιδρύθηκε στις 6-4-2006 και αριθμεί πάνω από 450 μέλη. Σκοπός του είναι να ευαισθητοποιήσει τον γενικό πληθυσμό σε σχέση με την ασθένεια του καρκίνου, να βοηθήσει στην πρόληψη, να προάγει την έγκαιρη διάγνωση, να στηρίξει ψυχοκοινωνικά τους ασθενείς, τα μέλη των οικογενειών τους και τους φροντιστές τους και να προωθήσει την καλύτερη ποιότητα ζωής και τα δικαιώματα των καρκινοπαθών. Στο πλαίσιο αυτό οργανώνει ποικίλες δράσεις που εκτελούνται είτε αποκλειστικά από το Σύλλογο και τα μέλη του, είτε από κοινού με την σύμπραξη και άλλων φορέων, οργανώσεων και ομάδων.

 

  • Η “Medical Evolution” (MedEv) είναι η καινούρια ομάδα της Jobst. Διαθέτει την μοναδικά ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων για τη θεραπεία του Λεμφοιδήματος & της Χρόνιας Φλεβικής Ανεπάρκειας από την φάση της αποσυμφόρησης μέχρι και την φάση της συντήρησης. Διαθέτει λύσεις για όλα τα στάδια του Λεμφοιδήματος & της Χρόνιας Φλεβικής Ανεπάρκειας, για όλες τις ανάγκες των Φυσικοθεραπευτών, των Ιατρών και των ασθενών.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης