Site icon TrikalaVoice

Νέο Εργαστήριο Λεμφοιδήματος από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στη Λάρισα

Με στόχο να βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιείται, δημιουργώντας θετικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των ανθρώπων, αλλά και στηρίζοντας έμπρακτα τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, εγκαινίασε το Εργαστήριο Λεμφοιδήματος του campus στη Λάρισα (6ο χλμ. Λάρισας – Νίκαιας), αποσκοπώντας στη δωρεάν ενημέρωση των ενδιαφερόμενων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος.

 

Πιο συγκεκριμένα, το Εργαστήριο αποτελεί μια σημαντική προσφορά για τα μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας, που έχουν εμφανίσει λεμφοίδημα ή έχουν υποστεί οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση περιλαμβάνει λεμφαδενικό καθαρισμό, ακτινοβολίες ή χημειοθεραπεία.

Υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση της Δρ. Βασιλοπούλου Θεοδώρας, Ακαδημαϊκής Υπεύθυνης του προγράμματος BSc (Hons) Physiotherapy, Μητροπολιτικό Κολλέγιο, Φυσικοθεραπεύτριας με εξειδίκευση στο λεμφοίδημα, το Εργαστήριο λειτουργεί σε σύγχρονο, ειδικά διαμορφωμένο χώρο, υψηλών προδιαγραφών, κάθε Πέμπτη, 10.00-12.00, ενώ τα υλικά του εργαστηρίου αποτελούν χορηγία της εταιρίας “Medical Evolution” (MedEv), επίσημου εκπροσώπου της Jobst στην Ελλάδα.

Οι συνεδρίες, εκτός από τη λήψη ολοκληρωμένου ιστορικού και την αξιολόγηση του ατόμου, περιλαμβάνουν μετρήσεις περιφερειών ώστε να εντοπιστεί τυχόν υπάρχον οίδημα, καθοδήγηση στην αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος (λεπτομέρειες για τη λεμφική παροχέτευση και την περίδεση) και κατευθυντήριες οδηγίες για την πρόληψή του (άσκηση, καθημερινές δραστηριότητες, οδηγίες για κατασκευή συμπιεστικού λεμφοιδήματος).

Για να κλείσουν ραντεβού και να δεχθούν τις δωρεάν υπηρεσίες του Εργαστηρίου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο campus του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στη Λάρισα (2414-407000).

 

Λίγα λόγια για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας και την εταιρία Medical Evolution

                                                                

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διαθέτει campus στη Λάρισα, στο 6ο χλμ. Λάρισας – Νίκαιας. Περισσότερα στο: www.mitropolitiko.edu.gr

 

 

Exit mobile version