Ελλάδα

Νύχτα έντασης στον Εβρο με συνεχείς απόπειρες εισβολής από μετανάστες

Απόπειρα να αιφνιδιάσουν τις αρχές και να εισβάλλουν σε ελληνικό έδαφος έκαναν πριν λίγες ώρες περίπου 350 μετανάστες στις Καστανιές Έβρου.

Μεταξύ 02.30 και 04.00 τα ξημέρωματα, με την υποστήριξη από άνδρες των Τουρκικών αρχών οι οποίοι εκτόξευαν δακρυγόνα, έγιναν επανειλημμένες προσπάθειες οι οποίες αποκρούστηκαν όλες.

Στην επιχείρηση αντιμετώπισης της νέας εισβολής έλαβαν μέρος και στελέχη του FRONTEX απο διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκτιμάται ότι η οργανωμένη επίθεση, πρώτη φορά σε τόσο προχωρημένη ώρα ήταν βεβαίως προσχεδιασμένη, και με σκοπό να δοκιμαστούν τα αντανακλαστικά των δυνάμεων που ήταν σε υπηρεσία εκείνη την ώρα στην περιοχή των Καστανέων.

Η επίθεση καταγράφεται λίγες ώρες μετά και την αδυναμία συμφωνίας για το προσφυγικό στην τηλεδιάσκεψη Ερντογάν με τους ηγέτες Γερμανίας, Βρετανίας και Γαλλίας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι από χθες έχει αποφασιστεί από την Ε.Ε. η απαγόρευση εισόδου στην περιοχή των 27 χωρών-μελών της Ένωσης, σε πρόσωπα εκτός Ευρώπης για 30 ημέρες, στο πλαίσιο της προστασίας απο τον κορωνοϊό.

Μετά και τα χθεσινά περιστατικά το ΓΕΕΘΑ παραμένει σε αυξημένη επιφυλακή, αναμενόντας ότι τις επόμενες ημέρες μπορεί να γίνουν απόπειρες και σε άλλα μέρη της συνοριακής γραμμής Ελλάδας-Τουρκίας.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης