Ελλάδα

Ξενοδοχεία: Σε πλειστηριασμό βγαίνουν τέσσερα «Ξενία»

Σειρά διαγωνισμών για την αξιοποίηση των ξενοδοχείων «Ξενία» που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιό της σε όλη την Ελλάδα υλοποιεί η ΕΤΑΔ. Πρόκειται για τα «Ξενία» Ξάνθης, Κομοτηνής, Τσαγκαράδας και Καρτερού.

 

 

• Το «Ξενία» Ξάνθης προορίζεται για μακροχρόνια μίσθωση με ετήσιο ελάχιστο μίσθωμα 50.000 ευρώ. Πρόκειται για μονάδα κυριότητας της ΕΤΑΔ στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης, που έχει ανεγερθεί εντός οικοπέδου εκτάσεως 8.500 τ.μ., με εμβαδόν κτισμάτων άνω των 2.700 τ.μ. (πλέον υπογείου, εμβαδού 250 τ.μ.). Η παρούσα δυναμικότητά του ανέρχεται σε 22 δωμάτια – 43 κλίνες, ανήκει στην κατηγορία των 4 αστέρων και διαθέτει εστιατόριο, καφετέρια-μπαρ και αίθουσα συνεδριάσεων/εκδηλώσεων. Η προθεσμία υποβολής του φακέλου δικαιολογητικών συμμετοχής είναι η Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024.

• Για το «Ξενία» Καρτερού Ηρακλείου, η προς μίσθωση έκταση αφορά επιφάνεια 81.784,94 τ.μ. με τον έμπροσθεν αυτής αιγιαλό και παραλία, εντός της οποίας βρίσκεται το κτιριακό συγκρότημα «Ξενία» Καρτερού, αποτελούμενο από επτά (7) ισόγεια κτίρια σε σχήμα Π και λειτουργούσε ως ξενοδοχείο Β΄ Κατηγορίας, δυναμικότητας 84 κλινών. Τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού είναι το ποσό των 115.000 ευρώ. Η προθεσμία υποβολής του φακέλου δικαιολογητικών συμμετοχής είναι η Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024.

• Το ακίνητο του «Ξενία» Τσαγκαράδας Πηλίου απέχει 49 χλμ. από την πόλη του Βόλου μέσω της οδού Βόλου – Νεοχωρίου και το οικόπεδό του έχει έκταση 14.969,30 τ.μ. με δόμηση 2.374,21. σε κτίριο δυναμικότητας 46 δωματίων. Το οικόπεδο διαθέτει υπόλοιπο δόμησης. Η τιμή εκκίνησης ορίζεται στις 43.000 ευρώ. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή του φακέλου δικαιολογητικών συμμετοχής είναι η Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024.

• Το ακίνητο του «Ξενία» Κομοτηνής βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, σε απόσταση 600 μ. από την κεντρική πλατεία – πλατεία Ειρήνης και αποτελείται από δύο (2) πτέρυγες. Το οικόπεδο έχει έκταση 18.205,16 τ.μ. και το κτίριο καλύπτει 1.988,65 τ.μ. Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχει ναός, κολυμβητική δεξαμενή, σιντριβάνι, παιδική χαρά και υπαίθριος χώρος στάθμευσης. Το οικόπεδο διαθέτει υπόλοιπο δόμησης. Η τιμή εκκίνησης για τον διαγωνισμό ορίζεται στις 35.000 ευρώ, ενώ η προθεσμία υποβολής του φακέλου δικαιολογητικών συμμετοχής είναι η Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024.

Τις επόμενες ημέρες η ΕΤΑΔ θα προχωρήσει σε διαγωνισμούς για τη μακροχρόνια μίσθωση του «Ξενία» Κοζάνης και του «Ξενία» Καλεντζίου Αχαΐας, ενώ έπονται εντός του Νοεμβρίου αντίστοιχες διαγωνιστικές διαδικασίες για την αξιοποίηση του «Ξενία» Καστανιάς Κορινθίας και του «Ξενία» Πλαταμώνα, ολοκληρώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη διενέργεια διαγωνιστικών διαδικασιών για όλα τα «Ξενία».

kathimerini.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης