Ελλάδα Ροή

Ο Πειραιάς είναι η πρώτη στάση της “νέας γενιάς” καταστημάτων ΙΚΕΑ

Τις πόρτες του άνοιξε στον Πειραιά μετά από αρκετές καθυστερήσεις το πρώτο στην Ελλάδα κατάστημα IKEA “νέας γενιάς”.

Το νέο ΙΚΕΑ καταλαμβάνει 2.000 τ.μ. σε ένα τριώροφο, νεοκλασικό κτίριο στην οδό Γούναρη με περισσότερους από 1000 κωδικούς. Ο Γιώργος Αλεβίζος, οικονομικός διευθυντής του ομίλου Fourlis δήλωσε «ότι από τα δημογραφικά στοιχεία που είχαμε στη διάθεσή μας προκύπτει ότι οι κάτοικοι του Πειραιά δεν μετακινούνταν εύκολα προκειμένου να κάνουν τις αγορές τους στο κατάστημα στον Κηφισό».

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας, οι Πειραιώτες δεν μετακινούνται εύκολα για να κάνουν τις αγορές τους από το μεγάλο ΙΚΕΑ στον Κηφισό, παρά τη σχετικά μικρή απόσταση από αυτό. Για αυτό το λόγο επιλέχθηκε και ο Πειραιάς ως η πρώτη στάση της “νέας γενιάς” καταστημάτων. Στον 3ο όροφο υπάρχει το γνωστό εστιατόριο, ε θέα το λιμάνι του Πειραιά.

Έρχονται νέα μικρά ΙΚΕΑ και “ΙΚΕΑ πόλης”

Ο προσανατολισμός της Fourlis είναι η ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων ΙΚΕΑ σε νέες περιοχές της χώρας αλλά και στο κέντρο μεγάλων πόλεων, όπου δεν υπήρχε παρουσία λόγω απουσίας χώρων.

Για αυτό το λόγο, δρομολογούνται τα νέα μικρά καταστήματα IKEA “νέας γενιάς”, όπως αυτό του Πειραιά. Το μοντέλο αυτό αφορά την δημιουργία καταστημάτων επιφάνειας 1.000 έως 2.000 τ.μ. με περίπου 1.000 κωδικούς, στο κέντρο μεγάλων πόλεων. Ωστόσο, θα περιλαμβάνουν σχεδιαστικά τμήματα για την αγορά κουζίνας και ντουλάπας, ενώ θα παρέχεται δυνατότητα παραγγελιών προϊόντων μεγαλύτερου μεγέθους. Ταυτόχρονα, θα λειτουργούν και εστιατόρια με γεύματα και προϊόντα ΙΚΕΑ. Το επόμενο θα γίνει πιθανότατα στη Θεσσαλονίκη και για αυτό δρομολογούνται οι σχετικές διαδικασίες.

Πηγές: e-peiraiasbizness.gr

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης