Ελλάδα Ροή

Πεδίο μάχης η Νέα Σμύρνη-Διάγγελμα Μητσοτάκη

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για ώρες η Νέα Σμύρνη, καθώς κουκουλοφόροι εξαπέλυσαν άγρια επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, στο περιθώριο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην κεντρική πλατεία με αφορμή τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής.

Ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι. Άνδρες της αστυνομίας σχημάτισαν κλοιό γύρω του για να τον προστατεύσουν. Ο αστυνομικός έμεινε αιμόφυρτος στο οδόστρωμα για περισσότερη από μισή ώρα.

Ο αστυνομικός συμμετείχε σε μηχανοκίνητη ομάδα που κινούνταν στην περιοχή, όταν δέχθηκαν επίθεση από περίπου 60-70 άτομα, στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Νικολάου Πλαστήρα, τα οποία κατάφεραν να τον ρίξουν από τη μοτοσικλέτα και να τον τραυματίσουν, χτυπώντας τον επί τουλάχιστον 5 λεπτά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τον προστάτευσε το κράνος του από τα χτυπήματα στο κεφάλι, ωστόσο κατάφεραν να του το αφαιρέσουν και να του προκαλέσουν περισσότερα πλήγματα.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ έγινε αγώνας δρόμου να φτάσει ασθενοφόρο και διασώστες του ΕΚΑΒ για να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες και να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Αρχικά έφθασε ένας διασώστης με μοτοσικλέτα και στη συνέχεια ασθενοφόρο που τον παρέλαβε. Διακομίσθηκε στο 401 και σύμφωνα με πληροφορίες έχει διαφύγει τον κίνδυνο

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης μεταβαίνουν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για να ενημερωθούν από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού της Ομάδας ΔΡΑΣΗ που τραυματίστηκε σήμερα από ομάδα κουκουλοφόρων κατά την διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.

Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι υπάρχουν και άλλοι τρεις αστυνομικοί τραυματίες, αλλά ελαφρά.

Κυρ. Μητσοτάκης: Αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία – Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει

«Οι θλιβερές εικόνες βίας που είδαμε όλοι, απόψε, στην Αθήνα πρέπει να είναι οι τελευταίες. Και η ζωή ενός συμπολίτη μας, του νεαρού αστυνομικού που κινδύνευσε, να μας αφυπνίσει», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός, για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη.

«Αυτές τις στιγμές πρέπει να επικρατήσει απ’ όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Και απευθύνομαι ειδικά στους νέους μας, που είναι προορισμένοι να δημιουργούν. Όχι να καταστρέφουν. Η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά», προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης και καταλήγει:

«Δυστυχώς, κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας. Και σε όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν, απαντώ το εξής: To βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω».

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης