Ελλάδα

Πιθανό lockdown σε 15 μέρες αν δεν μειωθούν τα κρούσματα, λέει ο Σύψα

A medical worker is seen inside the red zone, where patients suffering from the coronavirus disease (COVID-19) are being treated, at the General Hospital, in Novi Pazar, Serbia, July 23. 2020. Picture taken July 23, 2020. REUTERS/Marko Djurica

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί lockdown στην Αττική άφησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Νίκος Σύψας.

«Ποτέ μη λες ποτέ με το lockdown. Αν χρειαστεί θα γίνει, αν συνεχιστεί η κατάσταση με την πανδημία, ιδιαίτερα στην Αττική, αναμφίβολα θα πάμε και στο lockdown. Το επόμενο βήμα, αν τα μέτρα δεν αποδώσουν, είναι ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών. Ενδεχομένως θα είναι εβδομαδιαίας διάρκειας, αλλά θα είναι το επόμενο βήμα, γιατί η κατάσταση δεν εξελίσσεται καλά δηλαδή η ανοδική τάση της επιδημίας είναι πολύ έντονη και αυτό φαίνεται από τις διασωληνώσεις. Θα δώσουμε σίγουρα δέκα μέρες ή δύο εβδομάδες στα νέα μέτρα για να δούμε αν θα αποδώσουν. Αν συνεχιστεί η ανοδική τάση ενδεχομένως να πάμε στο ακραίο μέτρο», ανέφερε μιλώντας στον ANT1.

Ο κ. Σύψας έκανε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια. «Τώρα δεν είναι ο καιρός να είμαστε χαλαροί, τα πράγματα σοβαρεύουν» είπε χαρακτηριστικά.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης