Ελλάδα

Πλατάνια για… Όσκαρ στη Βελίκα (φωτ.)

Φωτ. Larissanet.gr

Η πόλη της Λάρισας έχει δεκάδες πλατείες και πάρκα. Την διατρέχει ένα μοναδικό ποτάμι. Γύρω από την πόλη της Λάρισας βρίσκονται εκατοντάδες χωριά, ορεινά και πεδινά, με μικρές και μεγάλες πλατείες. Όλα αυτά έχουν δένδρα. Πολλά δένδρα και όλων των ειδών. Κυρίως όμως έχουν πλατάνια. Δένδρα αρχοντικά και αιωνόβια. Με αντοχή και μνήμη.

Θα μπορούσε το κάθε χωριό να περηφανευτεί για τα δένδρα του και για τη θέα του. Όμως υπάρχει μια περιοχή που τα κερδίζει.

Τα πιο μεγάλα πλατάνια με την μεγαλύτερη σκιά και την καλύτερη θέα δεν είναι άλλα από αυτά της παραλίας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και συγκεκριμένα αυτά της Βελίκας στο Δήμο Αγιάς.

Εκεί κάθε χρόνο το σημείο αποτελεί μια όαση μπροστά στη θάλασσα. Σημείο γεμάτο δροσιά και υπέροχη αύρα. Οι καρέκλες σκηνοθέτη γεμίζουν από κόσμο όλων των ηλικιών που θέλει να συζητήσει, να διαβάσει το βιβλίο του, να χαζέψει λίγο με το κινητό του τηλέφωνο ή να απολαύσει ένα δροσιστικό ρόφημα από το αναψυκτήριο. Ακόμα και λίγο κρύο νεράκι από την πηγή.

Δίπλα από τα Πλατάνια υπάρχει ένα ανοιχτό θέατρο. Τα καλοκαίρια εκεί παίζονται διάφορες παραστάσεις ενώ προβάλλονται και ταινίες κινηματογραφικές. Όσες όμως ταινίες και έργα να παιχθούν οι «πρωταγωνιστές» εκεί είναι τα πλατάνια και με τέτοια σκιά πάνε για… Όσκαρ

Τα δένδρα είναι δεκάδων ετών

Στο σημείο παλιότερα λειτουργούσε παιδική χαρά. Τα τελευταία χρόνια όμως έχει καταργηθεί διότι δεν πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Στη θέση της δεν υπάρχει κάτι πλέον

Ο σχηματισμός που δημιουργούν οι σκιές το δέντρο ταιριάζουν απόλυτα με το πράσινο του εδάφους

Υπάρχουν φυσικά και τουαλέτες για τους επισκέπτες

Παλιά στο σημείο υπήρχε ένα ψηφιδωτό. Τώρα κατά το μεγαλύτερο μέρος του έχει χαλάσει. Ίσως χρειάζεται επιδιόρθωση.

Να και το αναψυκτήριο. Έχει απ όλα. Καφέ, ποτά, αναψυκτικά και φυσικά ξηρούς καρπούς και πατατάκια. Από παγωτά πάλι δέσμη επιλογών.

Το θεατράκι της περιοχής έχει φιλοξενήσει πολλές παραστάσεις. Αυτήν την περίοδο έχει προβολές κινηματογράφου

Στο κτίριο πίσω από το δένδρο υπάρχει ένα ΚΕΠ. Εκεί οι υπάλληλοι του είναι εξυπηρετικοί και φιλικοί

Μια ωραία πέτρινη βρύση δροσίζει τους πάντες

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης