Ελλάδα

Πολιτικός σεισμός. Παραιτήθηκαν ο γ.γ. του πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδης και ο διοικητής της ΕΥΠ

Ο γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό.

 

Ο 43χρονος Γρηγόρης Δημητριάδης είναι δικηγόρος με σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία και ανιψιός του πρωθυπουργού, αφού είναι γιος της Κατερίνας Μητσοτάκη και του δικηγόρου Σπύρου Δημητριάδη. Ηταν το αγαπημένο εγγόνι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, και είναι εδώ και χρόνια ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Γρηγόρης Δημητριάδης βρισκόταν δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη στην καμπάνια διεκδίκησης της ηγεσίας της ΝΔ και έτρεχε ουσιαστικά το γραφείο του κ. Μητσοτάκη.

Ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων, υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, «κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων», όπως τονίζεται σε κυβερνητική ενημέρωση.

Η παραίτηση έγινε αποδεκτή. Νέος Διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης. Ο κ. Δεμίρης θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής, τονίζεται ακόμη.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης