Ελλάδα

Πουλούσαν μαϊμού Ι.Χ. και μηχανές στο διαδίκτυο. Βρήκαν τους δράστες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας

Οι δύο δράστες, ένας 22χρονος και μία 27χρονη, εμπλέκονται σε υποθέσεις εξαπάτησης σε περιοχές της Λαμίας, του Σχηματαρίου, της Ξάνθης και της Θεσσαλονίκης.

Από τις 23 Μαΐου ως και τις 11 Ιουνίου του 2019, αναρτούσαν στο διαδίκτυο ψεύτικες αγγελίες πώλησης οχημάτων, αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών και όταν τα υποψήφια θύματά τους, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά μαζί τους, τους έπειθαν για τη φερεγγυότητα τους, με αποτέλεσμα να τους αποσπούν χρηματικά ποσά, με καταθέσεις που πραγματοποιούνταν μέσω δύο συγκεκριμένων τραπεζικών λογαριασμών.

Για την επίτευξη του σκοπού τους και για να γίνουν πιστευτοί οι δράστες χρησιμοποιούσαν διάφορα πλαστά έγγραφα, εξουσιοδοτήσεις για μεταβιβάσεις – πώλησης, αποδείξεις εμβασμάτων με λογότυπα τραπεζών, με αποτέλεσμα να έχουν καταφέρει να αποσπάσουν από τα θύματά τους, το συνολικό χρηματικό ποσό των 11.200 ευρώ.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 22χρονου, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου – Βόχας Κορινθίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τραπεζικές αποδείξεις ανάληψης χρημάτων, καθώς και κάρτες SIM, τα οποία σχετίζονται με την παράνομη δραστηριότητά τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες και πλαστογραφία, από κοινού, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίζεται θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

tvstar.gr

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης