Ελλάδα

Πού βρίσκονται τα πολεμικά καταφύγια στη Λάρισα

Το δράμα που βιώνει ο Ουκρανικός λαός, μεταδιδόμενο από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες συγκλονίζει, μα, ταυτόχρονα, δημιουργεί και φόβο. Έτσι δεν είναι λίγοι οι Λαρισαίοι που το τελευταίο διάστημα εκφράζουν την ανησυχία αυτή και με τηλεφωνήματα τους σε πολλά τμήματα δημόσιων υπηρεσιών που ενδεχομένως να έχουν κάποια πληροφόρηση για τα καταφύγια που διαθέτει η πόλη, ρωτούν να πληροφορηθούν. «Είμαι από την συνοικία… μήπως ξέρετε που έχει κοντά καταφύγιο στο ενδεχόμενο πολέμου», ρωτούν από τηλεφώνου. Πιθανότατα όμως να μην λαμβάνουν την απάντηση που θα ήθελαν.

 

Τα καταφύγια της Λάρισας

Η Λάρισα σύμφωνα με πληροφορίες διαθέτει αρκετά καταφύγια που θα χρησιμοποιηθούν στο απευκταίο σενάριο ενός πολέμου. Κάποια είναι γνωστά και κάποια όχι. Τον σχεδιασμό και την πλήρη πληροφόρηση έχει η Αστυνομία και η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Αρκετά από αυτά είναι σε δημόσια κτίρια όπως αυτά της Τράπεζας της Ελλάδος, της Εθνικής Τράπεζας, της ΔΕΗ και αλλού. Καταφύγια επίσης θα πρέπει να θεωρούνται τα τούνελ των Τεμπών αλλά και το τούνελ της παλιάς γραμμής του ΟΣΕ στην Αγία Παρασκευή, που μαθαίνουμε πως έχει και σχετική διαμόρφωση.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και κάποια διαβαθμισμένα καταφύγια καθώς η Λάρισα φιλοξενεί κορυφαίους στρατιωτικούς σχηματισμούς όπως το ΑΤΑ, την 1η Στρατιά, την 110 Π.Μ. ,αλλά και το Κουτσόχερο που είναι το κέντρο των ραντάρ για το δικό μας εναέριο χώρο και όχι μόνο. Αυτά τα καταφύγια για ευνόητους λόγους είναι απόρρητα.

larissapress.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης