Ελλάδα Ροή

Προβληματισμός και ανησυχία στο Κουτσόχερο (φωτ.+βίντεο)

φωτό: Larissaner// Λεωνίδας Τζέκας

«Είμαι 84 χρονών. Τέτοιο σεισμό δεν ξαναζήσαμε. Αυτό να γράψετε…»

Οι ηλικιωμένοι κάτοικοι του Κουτσοχέρου μαζεύονται στη μικρή πλατεία και μοιράζονται τις τραυματικές εκείνες εμπειρίες των προηγούμενων ημερών. «Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε πόσο πολύ κουνηθήκαμε» λένε στο Larissanet.gr.

 

Στην είσοδο του χωριού, από την πλευρά της Μάνδρας, οι ιδιοκτήτες ενός σούπερ μάρκετ δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα. Ξεσπιτώθηκαν και μένουν σε σκηνή ενώ την ίδια ώρα προσπαθούν να μεταφέρουν τα πράγματα του καταστήματος τους, σε διπλανό χώρο. Κάπως πρέπει να επιβιώσουν διότι οι μέρες που θα ακολουθήσουν θα είναι δύσκολες.

«Πετάχτηκα την ώρα του σεισμού και έβλεπα κομμάτια του σπιτιού να πέφτουν από δω και από εκεί» λένε χαρακτηριστικά στο Larissanet.gr.

Λίγα μέτρα πιο κάτω, απέναντι από το γήπεδο της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας Φορτούνας βρίσκεται το καφενείο του Νιαβή. Εκεί που άφηνε σε ένα καλάθι την αλληλογραφία του ο ταχυδρόμος, όλα είναι διαφορετικά. Τα γράμματα ακόμα περιμένουν τους παραλήπτες τους. Όπως και οι κάτοικοι να βρούνε ξανά την ηρεμία τους. Εκείνη την καθημερινότητα που θέλουν.

Στο λόφο του χωριού τα γκρεμίσματα των δύο ιερών ναών του Αγίου Νικολάου στέκουν ακόμα έτσι. Το ίδιο και τα μνημεία των νεκροταφείων. Να θυμίζουν πόσο εύκολα η φύση μπορεί να τα γκρεμίσει όλα. Να τα σαρώσει. Να τα ισοπεδώσει αν θέλει.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης