Ελλάδα

Πρωτιά Μητσοτάκη σε νέα δημοσκόπηση-14,7% μπροστά η Ν.Δ.

Μπροστά και με σημαντική διαφορά εξακολουθεί να βρίσκεται η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου (36,6%) έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (21,9%)  αλλά και στη διαχείριση οικονομίας (50%)  και πανδημίας (49%),  την ώρα που ο κόσμος ζητά άρση του Lockdown (57%) και Πάσχα στο χωριό (58%), δείχνοντας πως η κυβέρνηση στην ουσία δεν έχει «κανέναν» σοβαρό αντίπαλο. Την ίδια ώρα απρόβλεπτες παραμένουν οι εξελίξεις για το ποιος σχηματισμός θα αντικαταστήσει τον «Κανένα» συγκεντρώνοντας τους δυσαρεστημένους πολίτες.

Όπως αποκαλύπτουν τα σημαντικά ευρήματα της Πανελλαδικής Δημοσκόπησης που διενήργησε η INTERVIEW (13 έως 19 Απριλίου 2021) για τη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, με την υπογραφή του Δημήτρη Βασιλειάδη και παρουσιάστηκαν στην εκπομπή  «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» με το δημοσιογράφο Στέργιο Καλόγηρο,  η στάση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Άγκυρα ευνόησε τη ΝΔ με τους πολίτες να δηλώνουν ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας είναι καλύτερη τώρα, με ΝΔ (53%) και  μόνο το 19% να προτιμά την εξωτερική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Ναι στα self tests, όχι στα sms

Σύμφωνα με τους πολίτες, η χρήση των self tests θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας (68%) όχι όμως και η συνέχιση αποστολής sms, με το 68% να ζητά την κατάργησή τους.

Οι πιο αποτελεσματικοί υπουργοί

Σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των πολιτών φαίνεται πως η εβδομάδα που διανύουμε ήταν «η καλύτερη»  για την κυβέρνηση λόγω της στάσης του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα, κάτι που αποτυπώνεται και στην πρωτιά του υπουργού Εξωτερικών όσον αφορά στην αποτελεσματικότητά του (8,2%). Ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο Βασίλης Κικίλιας (7,3%),  αποδεικνύοντας πως η πλειοψηφία του ελληνικού λαού εμπιστεύεται την κυβέρνηση στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, ενώ τρίτος και παρά τον «πόλεμο» που δέχεται λόγω κρισιμότητας του υπουργείου του, αναδεικνύεται ο Άδωνις Γεωργιάδης (7,1%). Ακολουθούν ο Χ. Σταϊκύρας (6,9%), ο Χ. Θεοχάρης (6,5%), με τελευταίους το Μ. Χρυσοχοϊδη (6%) και το Ν. Μηταράκη (5,9%)

«Επιμένει»  στην πρωτιά η ΝΔ, προηγείται με 14,7 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών και την καταγραφή των απόψεών τους η μεγάλη πλειοψηφία του 36,6 % εξακολουθεί να εμπιστεύεται την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα την ψήφιζε εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές.  Με διαφορά 14,7% από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται το 21,9%. Τρίτο στη σειρά παραμένει σταθερά το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 6,6%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 5,1%  και το ΜεΡΑ25 3,4%

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου:

ΝΔ        36,6%

ΣΥΡΙΖΑ 21,9%

ΚΙΝΑΛ   6,6%

ΚΚΕ       5,5%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 5.1%

ΜεΡΑ25  3.4%

ΑΛΛΟ       7,5%

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ  12,4%

ΔΓ/ΔΑ 1%

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης