Ελλάδα Ροή

Πρόταση για λιγότερα από 9 άτομα στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Το ενδεχόμενο να χρειάζονται πιο αυστηρά μέτρα, στα πρότυπα του πρώτου lockdown στις περιοχές όπου εντοπίζεται αυξημένο ιικό φορτίο τόνισε μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων υπουργείου Υγείας.

Όπως πρότεινε, στις «κόκκινες» περιοχές χρειάζονται μέτρα όπως το Πάσχα του 2020 χωρίς μετακινήσεις και καλεσμένους εκτός οικογένειας, αφήνοντας να διαφανεί, ότι θα επανεξεταστεί και το μέτρο για την παρουσία 9 ατόμων στα εορταστικά τραπέζια.

Αναφερόμενος ειδικότερα σε ενδεχόμενες παρεμβάσεις, ο κ. Βατόπουλος είπε ότι τα πάντα θα μείνουν κλειστά, από τομείς της οικονομίας, έως και την εκκλησία, εφόσον επιβληθούν πιο αυστηρά τοπικά Lockdown.

«Δεν τιθασεύεται η επιδημία», σχολίασε χαρακτηριστικά μιλώντας για περιοχές που εμφανίζουν αυξημένα κρούσματα όπως είναι η Δυτική Αττική και διάφορες περιοχές της Β. Ελλάδας. «Αυτό μας αναγκάζει να σκεφτούμε να εισηγηθούμε αυστηρότερα μέτρα», τόνισε.

Η φιλοσοφία γύρω από αυτό, είναι να μειωθεί στο ελάχιστο η επαφή των ανθρώπων και οι μετακινήσεις σε άλλες περιοχές/νομούς. Σχολίασε μάλιστα, ότι στη Δ. Αττική ο δείκτης θετικότητας, είναι υπερδιπλάσιος από την υπόλοιπη.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης