Ελλάδα Ροή

Πρόταση για μετακινήσεις εκτός νομού: Μόνο με κράτηση ξενοδοχείου

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χθες άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χαλαρώσουν ακόμα περισσότερο οι μετακινήσεις, ειδικά αυτές που αφορούν από νομό σε νομό. Κάτι που στην παρούσα φάση απαγορεύεται.

Αυτό, αν γίνει, θα έχει ως στόχο να μπορέσουν τα χιονοδρομικά κέντρα και οι χειμερινοί προορισμοί να παρουσιάσουν κάποια έσοδα και να «μαζέψουν» έστω και σε ένα μικρό βαθμό την ζημιά που έχουν υποστεί από την απαγόρευση του lockdown.

Βέβαια, προκειμένου να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει τα κρούσματα να συνεχίσουν την καθοδική πορεία του, ακόμα και αν αυτή είναι με αργούς ρυθμούς.

Το έγγραφο της κράτησης

Βέβαια, αν τελικά χαλαρώσουν οι περιορισμοί από νομό σε νομό, αυτό δεν σημαίνει οτι πλέον θα είναι ελεύθεροι τελείως. Θα πρέπει με κάποιο τρόπο, ο ταξιδιώτης να πιστοποιεί τον προορισμό και τον λόγο του ταξιδιού του.

Το πως μπορεί να γίνει αυτό, είναι ένας μεγάλος γρίφος για την κυβέρνηση και ειδικά για το Υπουργείο Ανάπτυξης και την Πολιτική Προστασία.

Μία από τις προτάσεις που θα κατατεθεί στο τραπέζι είναι να υπάρχει βεβαίωση της κράτησης.

Αν δηλαδή κάποιος πηγαίνει στα Καλάβρυτα, θα πρέπει να έχει μαζί του κάποιο έγγραφα που θα δείχνει πως όντως έχει κάνει κράτηση στο συγκεκριμένο μέρος.

Βέβαια, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, η συγκεκριμένη λύση έχει πολλά κενά, όπως για παράδειγμα τι θα συμβεί με αυτούς που πηγαίνουν αυθημερόν και νοικιάζουν όλο τον εξοπλισμό τους εκεί, χωρίς να έχουν κάτι δικό τους;

gazzetta.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης