Ελλάδα

Πρόταση για σκληρό lockdown σε όλη τη χώρα για 15 μέρες!!!

Συναγερμό έχουν σημάνει στις υγειονομικές και πολιτικές αρχές της χώρας τα επιδημιολογικά δεδομένα του τελευταίου 24ωρου, με την ανακοίνωση, το απόγευμα της Τρίτης, 2.353 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού να αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για το 2021.

Τα στοιχεία οδήγησαν σε επίσπευση της συνεδρίασης της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, με την ανησυχία να κλιμακώνεται.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο κέντρο της Αθήνας όπου οι νέες διαγνώσεις έφτασαν τις 318, ενώ και ο Πειραιάς εξελίσσεται σε υγειονομική «βόμβα» με 202 κρούσματα μέσα σε μια ημέρα. Ακολουθεί ο δυτικός τομέας της Αθήνας με 185 κρούσματα, ο βόρειος τομέας της Αθήνας με 155 και ο νότιος τομέας Αθηνών με 107. Η Ανατολική Αττική είναι με 103 νέες διαγνώσεις ενώ διαχειρίσιμη είναι η κατάσταση στην Δυτική Αττική όπου καταγράφηκαν 41 κρούσματα.

Εκτός από το λεκανοπέδιο, σχεδόν όλη η Πελοπόννησος, η Δυτική Ελλάδα, η Κρήτη, περιοχές της Θεσσαλίας-όπως η Λάρισα- και της Μακεδονίας, είναι ή κινούνται με ταχύ ρυθμό προς το «κόκκινο». Οι εξελίξεις έχουν πυροδοτήσει σενάρια για καθολικό (στο σύνολο της χώρας) lockdown, αντίστοιχο με εκείνο του περσινού Μαρτίου, πρόταση η οποία διατυπώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες στη χθεσινή συνεδρίαση.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης