Ελλάδα

Πως συντηρούμε το αλεύρι για μεγάλο χρονικό διάστημα;

Ο μάγειρας του κάμπου και δικό μας Τρικαλινό παιδί Αντώνης Κούκεν τυχαία είδε σε ένα άλλο κανάλι μαγειρικής ένα βιντεάκι στο youtube όπου έδειχνε ο ταχαμου “σεφ” πως για να αποθηκεύσεις το αλεύρι για όλες τις χρήσεις το βάζεις σε μεγάλες ποσότητες σε ταψιά και το ψήνεις στο φούρνο για 1 με 1μιση ώρα.

 

Έπειτα το τοποθετείς σε γυάλινα βάζα μαζί με δαφνόφυλλα και επαναπαύεσαι ότι το αλεύρι σου το έσωσες!!! Είναι αλήθεια αυτό; Μπορεί να επιζήσει από τέτοιο “ολοκαύτωμα” όταν μάλιστα το αλεύρι όπως λέει και ο Αντώνης είναι ζωντανός οργανισμός που με λίγο νεράκι δημιουργείς ζυμομύκητες και φτιάχνεις το προζύμι; Εξού και το καταπληκτικό Τρικαλινό προζυμένιο ψωμί που έφτιαχνε η μάνα του και άλλες τόσες νοικοκυρές στο νομό μας!!!

Εξοργίστηκε με το πόση ευκολία ο καθένας βγαίνει και λέει κάτι χωρίς έστω να ψάξει και να ανατρέξει, τόσο ρωτώντας τους παλαιότερους αλλά να ανοίξει και κάνα βιβλίο που δείχνει πως ο σωστός τρόπος για να συντηρήσεις και να φυλάξεις για μεγάλο χρονικό διάστημα το αλεύρι είναι… ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης