Ελλάδα Ροή

Σεισμός στην Κρήτη: Ένας νεκρός στο Αρκαλοχώρι

Ένα άτομο έχασε τη ζωή του, στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, από τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που έπληξε το πρωί της Δευτέρας την Κρήτη.  Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μίνωα – Πεδιάδας, Ιωάννη Δρακάκη, πρόκειται για εργάτη, ο οποίος εκτελούσε εργασίες αναστήλωσης στον Προφήτη Ηλία.

 

Ακόμη ένας εργάτης που ήταν μαζί του στο εκκλησάκι απομακρύνθηκε σώος.

Σύμφωνα με τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου έχουν μεταφερθεί ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες. Από τους οκτώ, ένας είναι πολυτραυματίας, δύο με κατάγματα και οι υπόλοιποι με εκδορές.

Σώος απεγκλωβίστηκε και άλλος ένας πολίτης στο χωριό Πατσίδερος, ο οποίος είχε παγιδευτεί μέσα στο σπίτι του καθώς από τις ζημιές λόγω του σεισμού δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα.

 

Μέχρι στιγμής, στο κέντρο της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί πολλές ζημιές σε κτίρια στα χωριά Ρουσσοχώρια, Αρχοντικό και Πατσίδερος. Στην περιοχή βρίσκονται ήδη δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ έχει κινητοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός. Κάποιοι πολίτες, για τους οποίους είχε αναφερθεί ότι είχαν παγιδευτεί σε φαρμακείο, απομακρύνθηκαν μόνοι τους με ασφάλεια.

Κλειστά αύριο και μεθαύριο τα σχολεία
Όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, κλειστά θα είναι αύριο και μεθαύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης