Ελλάδα

Σκρέκας: «Με 200 εκατ. ευρώ αναβαθμίζουμε την ενεργειακή απόδοση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της ραχοκοκαλιάς της εθνικής μας οικονομίας»

Προδημοσιεύτηκε σήμερα ο οδηγός του Προγράμματος «Εξοικονομώ – Επιχειρώ», στο site του ΥΠΕΝ https://ypen.gov.gr/exoikonomo-epicheiro/ , με προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ. Το νέο πρόγραμμα αποσκοπεί στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων εμπορίου, υπηρεσιών και τουρισμού.

 

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και ο προϋπολογισμός του θα κατανεμηθεί ως εξής:

  • 100 εκατ. ευρώ για τους κλάδους Εμπορίου και Υπηρεσιών.
  • 100 εκατ. ευρώ για τον Κλάδο του Τουρισμού.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του εμπορίου, των υπηρεσιών και του τουρισμού.

Οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν σημαντικές παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης, όπως αναβάθμιση του κτιριακού κελύφους και των συστημάτων φωτισμού, επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε συστήματα θέρμανσης, ψύξης και αερισμού χώρων, εγκατάσταση συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κ.α.

Ειδικότερα:

–        Για τους κλάδους Εμπορίου και Υπηρεσιών ενισχύονται έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους επένδυσης έως 100.000 €,

–        Για τον κλάδο του Τουρισμού ενισχύονται έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους επένδυσης από 50.000 € έως και 500.000 €. Η Δυναμικότητα της μονάδας θα πρέπει να είναι έως εκατό (100) κλίνες.

Ο Τρικαλινός Υπουργός, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Δρομολογούμε ένα ακόμα πολύ σημαντικό πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, αυτή τη φορά για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Μετά το «Εξοικονομώ 2021» για τα νοικοκυριά και το «ΗΛΕΚΤΡΑ» για τον δημόσιο τομέα, κάνουμε πραγματικότητα το «Εξοικονομώ – Επιχειρώ». Με αυτό, οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις, που αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής οικονομίας, θα έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν την ενεργειακή τους απόδοση, με αποτέλεσμα την αντίστοιχη μείωση του κόστους ενέργειας των επιχειρήσεωνΗ Κυβέρνηση υλοποιεί το πιο μεγαλόπνοο σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης του κτιριακού αποθέματος της χώρας και θα το ολοκληρώσουμε επιτυχώς, μοχλεύοντας περισσότερα από 4 δισ. για τον σκοπό αυτόν την επόμενη τετραετία».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης