Ελλάδα Ροή

Στην κρεμαστή γέφυρα των Τεμπών τέλεσε τον Αγιασμό των Υδάτων ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος

Ανήμερα της Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανείων και μετά το τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού εντός του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αχιλλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος υπό του Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ιγνατίου Μουρτζανού, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, μετέβη στο κλειστό από 19 Νοεμβρίου 2019 Ιερό Προσκύνημα Αγίας Παρασκευής Τεμπών και επί της εκεί κρεμαστής γέφυρας ετέλεσε τον Αγιασμό των Υδάτων του ποταμού Πηνειού.

Σημειωτέον ότι η τελετή δεν ανακοινώθηκε προηγουμένως, ούτε προσκλήθηκε κανείς γι’ αυτό και δεν συμμετείχαν προσκυνητές.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «ο Σεβασμιώτατος δήλωσε ότι ο Πηνειός, η ζωογόνος φλέβα της Θεσσαλίας δεν θα μπορούσε τέτοια μέρα να μείνει ανευλόγητος γι’ αυτό και μόνος του συνεπικουρούμενος από δύο στενούς του συνεργάτες και μόνο μετέβη στο κλειστό Προσκύνημα και έπραξε κατά συνείδηση χωρίς να εκθέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία ή να παραβεί την οποιαδήποτε διάταξη. Ευχήθηκε δε του χρόνου να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε όπως άλλες χρονιές την τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και του Αγιασμού των Υδάτων του Πηνειού από την πεζογέφυρα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου στη Λάρισά μας».

larissanet.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης