Ελλάδα

Στις 18 Φεβρουαρίου ξεκινούν τα δρομολόγια του Blue Star Ferries προς Σποράδες

«Στις  18 Φεβρουαρίου 2022 ξεκινούν τα καθημερινά δρομολόγια του πλοίου της Blue Star Ferries προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων» ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας. Τα δρομολόγια εντός της  άνοιξης  αυξάνονται προοδευτικά, ενισχύοντας την ακτοπλοϊκή σύνδεση που σήμερα εξυπηρετείται με τα καθημερινά δρομολόγια από το λιμάνι του Βόλου προς και από τις Σποράδες με το επιβατικό πλοίο «Πρωτέας» της ΑΝΕΣ και τα ιπτάμενα δελφίνια της Aegean Flying Dolphins.

 

Σε ό,τι αφορά στις λοιπές συνδέσεις που έχουν επιτευχθεί το τελευταίο διάστημα  και στις οποίες συνέβαλλε καθοριστικά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η κ. Κολυνδρίνη υπογράμμισε τα εξής:

«-Με ενέργειές μας, και ειδικότερα με επιστολή που προσωπικά έχω αποστείλει τον Απρίλιο του 2020 προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, πραγματοποιούνται δρομολόγια του πλοίου «ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ» από 1/7 έως 31/8 στη γραμμή Γλώσσα – Σκιάθος – Μαντούδι – Αγνώντας – Αλόννησος – Μαντούδι – Αγνώντας – Μαντούδι – Σκιάθος – Γλώσσα, τα οποία θα συνεχιστούν και φέτος.

-Με συντονισμένες ενέργειες, μεταξύ άλλων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, επανασυστήθηκε η γραμμή Θεσσαλονίκης – Βορείων Σποράδων με γνώμονα την τουριστική ανάπτυξη των νησιών και τη σύνδεση της Βορείου Ελλάδος και των Βαλκανίων με τις Βόρειες Σποράδες, με τα εξής χαρακτηριστικά: επιβατηγό οχηματαγωγό ταχύπλοο, με μεταφορική ικανότητα 700 επιβατών, μήκους τουλάχιστον 100μ και με 1.900 τμ γκαράζ για φόρτωση οχημάτων. Η γραμμή αυτή θα συνεχιστεί και φέτος για το χρονικό διάστημα από 06/06 έως 11/09 από 3 έως 4 δρομολόγια την εβδομάδα. Για τη συγκεκριμένη γραμμή είχαμε αποστείλει σχετική επιστολή τον Ιανουάριο του 2018 με την οποία είχαμε διαμαρτυρηθεί εντόνως για τη διακοπή της γραμμής και ζητούσαμε την επαναλειτουργία της.

Επίσης, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ κ. Χρ. Τριαντόπουλου θα συνεχιστούν και φέτος οι εξής ακτοπλοϊκές γραμμές:

-Η δρομολόγηση του πλοίου «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» από 20/6 έως 11/9 στη γραμμή Κύμη – Αλόννησος – Σκόπελος.

-Η τροποποίηση των καλοκαιρινών δρομολογίων του πλοίου «ΠΡΩΤΕΥΣ» στη γραμμή Βόλος – Βόρειες Σποράδες – Μαντούδι.

Η τροποποίηση των δρομολογίων του πλοίου «ΣΥΜΗ» στη γραμμή Άγιος Κωνσταντίνος – Γλύφα – Βόρειες Σποράδες – Μαντούδι από 3/6 έως 31/10.

Επί τη ευκαιρία των ακτοπλοϊκών συνδέσεων, η κ. Κολυνδρίνη ανέφερε  ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προκήρυξη για την επιδότηση της γραμμής Αγία Κυριακή – νήσος Τρίκερι – Βόλος με επτά (7) δρομολόγια την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου έως 31/10. Χαρακτηριστικά: επιβατηγό πλοίο με μεταφορική ικανότητα πενήντα (50) επιβάτες το χειμώνα και εκατό (100) επιβάτες το θέρος με μήκος τουλάχιστον 20 μ. Με την ολοκλήρωση της προκήρυξης αυτής ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής του Τρικερίου για μόνιμη σύνδεση με το Βόλο και την Αγία Κυριακή σε καθημερινό επίπεδο.

Παράλληλα ,στα πλαίσια των κοινωνικών  παρεμβάσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Σποράδων, επεσήμανε ότι το Μάρτιο του 2017 απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας καθώς και τον Υπουργό Παιδείας  προκειμένου να υπάρξουν ευνοϊκές ρυθμίσεις και μέτρα στήριξης των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε νησιωτικές περιοχές του Νομού Μαγνησίας για την οικονομική ανακούφιση αυτών.

Επίσης, το Νοέμβριο του 2019 αποστείλαμε   επιστολή  προς την Attica Group με την οποία ζητούσαμε την άμεση παρέμβασή της για τη χορήγηση δωρεάν εισιτηρίων και την διευκόλυνση των αθλητικών ομάδων του Νομού Μαγνησίας και των νησιών Βορείων Σποράδων που θα πρέπει να ταξιδέψουν προκειμένου να δώσουν τους αγώνες, όπως απαιτείται».

«Βρισκόμαστε»  πρόσθεσε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων «σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, για τη στήριξη, τη διατήρηση και τη διεύρυνση των ακτοπλοϊκών γραμμών, συνεισφέροντας σημαντικά στην διευκόλυνση της καθημερινότητας αι των αναγκών των κατοίκων, στην τουριστική κίνηση και στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής».

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης