Ελλάδα

Στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας ο διοικητής της 1ης Στρατιάς

Τη διαχρονική συνεργασία έργων -και όχι λόγων- μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της 1ης Στρατιάς επιβεβαίωσαν  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο διοικητής της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Κων/νος  Φλώρος, ανακοινώνοντας τη συντήρηση και επισκευή του ιερού ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος που βρίσκεται εντός του στρατοπέδου Νικολάου Πλαστήρα, στη Λάρισα.

«Η εκκλησία της Μεταμόρφωσης καταρρέει και για αυτό σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες της Στρατιάς που να εκπονήσουν τη μελέτη, χρηματοδοτούμε τη συντήρηση και επισκευή της, αποδίδοντας στην  συνοικία και στην πόλη της Λάρισας ένα θρησκευτικό μνημείο που είναι άμεσα συνδεδεμένο με το Στρατό» δήλωσε ο κ. Αγοραστός.

«Παράλληλα» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης «επιβεβαιώσαμε τον ήδη  υπάρχοντα σχεδιασμό μας, που οδηγεί σε έργα  5,3 εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας για:

-την ενεργειακή αναβάθμιση του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας

-την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Στρατηγείου- έδρας της 1ης Στρατιάς στο στρατόπεδο Νικολάου Πλαστήρα αλλά και

-τον εξοπλισμό της Στρατιάς με νέα μηχανήματα μηχανικού που θα ενισχύσουν τον ανθρωπιστικό και επιχειρησιακό ρόλο της  σε καταστάσεις κρίσεις, έκτακτα καιρικά φαινόμενα κλπ.

«Σε συνεργασία με το Στρατό» υπογράμμισε ο κ. Αγοραστός «δρομολογούμε έργα ουσίας, έργα που ξυπνούν μέσα μας το μέλλον και αποδίδουμε στην πόλη ένα σύγχρονο Νοσοκομείο, ένα σύγχρονο στρατηγείο που έχει ανάγκη η εποχή και μηχανήματα για την καλύτερη αντιμετώπιση έκτακτων φαινόμενων. Έχουμε μια άριστη, ξεχωριστή συνεργασία με τον στρατηγό Φλώρο. Και διαβιβάζουμε τη βούληση μας να στηρίξουμε το Στράτευμα σε αυτή τη δύσκολη αναθεωρητική εποχή που περνά η χώρα.  Μια εποχή που απαιτεί να έχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά και τα μάτια μας στραμμένα σε κάθε εξέλιξη που αφορά την πατρίδα μας».

Από την πλευρά του ο διοικητής της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Κων/νος Φλώρος δήλωσε: «Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για τα έργα πνοής που χρηματοδοτεί για τη Στρατιά και την πόλη της Λάρισας, γιατί η Στρατιά είναι κομμάτι της Λάρισας. Ήρθα  να επισκεφτώ τον Περιφερειάρχη και ενόψει των Αγίων Ημερών των Χριστουγέννων αλλά κυρίως για να επιβεβαιώσουμε τον ήδη υπάρχοντα σχεδιασμό της Περιφέρειας. Σε συνεργασία με τη Στρατιά δρομολογούνται μια σειρά έργων για την ενεργειακή αναβάθμιση του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου και του  κυρίως Στρατηγείου της έδρας της 1ης Στρατιάς καθώς και το πρόγραμμα της προμήθειας των μηχανημάτων μηχανικού  που θα βοηθήσουν και εμάς ως Στρατό Ξηράς αλλά και την Περιφέρεια και τους Δήμους για τις ανθρωπιστικής φύσεως  αποστολές που αναλαμβάνουν κατά καιρούς οι Ένοπλες Δυνάμεις. Ευχαριστώ γιατί σταθήκατε δίπλα μας,  είστε δίπλα μας και θα συνεχίσετε να είστε και το επόμενο διάστημα».

 

 

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Περιφέρεια Θεσσαλίας  ο διοικητής της 1ης Στρατιάς πρόσφερε στον κ. Αγοραστό πρωτότυπο, αριθμημένο αντίγραφο του  αγάλματος του Θεσσαλού στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα, το όνομα του οποίου φέρει και το στρατόπεδο-έδρα της Στρατιάς στη Λάρισα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης