Ελλάδα

Στους 57 οι νεκροί της σιδηροδρομικής τραγωδίας

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η ελληνική κοινή γνώμη τις εξελίξεις μετά τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη που προκάλεσε δεκάδες θανάτους και ακόμα περισσότερους τραυματισμούς.

 

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι επιβεβαιωμένοι νεκροί του σιδηροδρομικού δυστυχήματος ανέρχονται στους 46.

Λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα, όμως, η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή, σε δηλώσεις της στον Real Fm, γνωστοποίησε ότι ο αριθμός των νεκρών μετά την τραγωδία στα Τέμπη έχει ανέλθει στους 57.

Συγκεκριμένα, η ιατροδικαστής δήλωσε ότι μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο άλλες 14 απανθρακωμένες σοροί οι οποίες ανεβάζουν τον τραγικό απολογισμό των νεκρών στους 57. Παράλληλα, σημείωσε ότι οι σάκοι που περιέχουν μεμονωμένα ανθρώπινα μέλη τα οποία ακόμα δεν έχουν αναγνωριστεί ξεπερνούν τους δέκα.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Βαρθακογιάννης είχε αναφέρει πως από το βαγόνι του εστιατορίου, το οποίο είχε καταπλακωθεί από το πρώτο βαγόνι της δεύτερης θέσης, έχουν ανασυρθεί από το πρωί εφτά απανθρακωμένες σοροί.

Η επίπονη διαδικασία της ταυτοποίησης
Όσον αφορά τη διαδικασία ταυτοποίησης η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας εξήγησε στη συνέντευξη της στον Real Fm, πως «έχει ληφθεί από το κάθε μέλος DNA, οπότε κάποιο μέλος που μπορεί να ανήκει σε μια σορό διαμελισμένη, θα αποδοθεί στη σορό, κάποια μέλη που δεν θα ανήκουν σε σορό, θα έχουμε το DNA τους».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης