Ελλάδα

Συνάντηση Δημάρχων Αργιθέας και Αγράφων με τον Αρχιεπίσκοπο

Ο Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου και ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης συνάντησαν την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάδειξη των σημαντικών θρησκευτικών μνημείων, στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων του προσκυνηματικού τουρισμού και στη συντονισμένη πολύπλευρη προσπάθεια άρσης της οδικής απομόνωσης της συγκεκριμένης ορεινής περιοχής.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναλύθηκε διεξοδικά το μείζον ζήτημα της ερημοποίησης των απομακρυσμένων δυσπρόσιτων περιοχών και προτάθηκε η δρομολόγηση κοινών ενεργειών για την αντιστροφή της υφιστάμενης κατάστασης.

Οι δύο Δήμαρχοι προσκάλεσαν τον Αρχιεπίσκοπο να παρευρεθεί με την πρώτη ευκαιρία στην περιοχή και ειδικότερα στην Ι.Μ. Σπηλιάς που αποτελεί το θρησκευτικό κέντρο όχι μόνο της Αργιθέας αλλά και των Αγράφων ευρύτερα.
Ο Δήμαρχος Αργιθέας δώρισε συμβολικά στον Αρχιεπίσκοπο το τελευταίο βιβλίο του Αργιθεάτη εκπαιδευτικού και ερευνητή Ξεν.Κουτή με τίτλο “Ο τοιχογραφικός διάκοσμος του Καθολικού της Ι.Μ. Μπουκοβίτσας Αγράφων: Μόνες και Ναοί της Αργιθέας (16ος-19ος αιώνας)”.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης