Ελλάδα

Σύλληψη για τοκογλυφία στη Θεσσαλία. Τι συνέβη

Συνελήφθη χθες (23-04-2022) το πρωί στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας ημεδαπός, για υπόθεση εκβίασης και τοκογλυφίας σε βάρος ημεδαπού, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία, ο παθών τον Αύγουστο του 2021 δανείστηκε το χρηματικό ποσό των -2.000- ευρώ από το συλληφθέντα, το οποίο συμφωνήθηκε προφορικά να του το επιστρέψει τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, προσαυξημένο κατά -1.000- ευρώ.

 

Έκτοτε, λόγω αδυναμίας του παθόντα να ανταποκριθεί στη συνολική αποπληρωμή του χρέους του,  ο συλληφθείς κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2021 έως και σήμερα, με απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής του παθόντα, του απαίτησε την καταβολή χρηματικού ποσού μεγαλύτερου από το συμφωνηθέν.

 

Ακολούθησε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας, πρωινές ώρες χθες (23-04-2022) στην πόλη της Λάρισας, σε προκαθορισμένη συνάντηση, ο δράστης παρέλαβε από τον παθόντα το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των -1.200- ευρώ και συνελήφθη.

 

Από την κατοχή του συλληφθέντα κατασχέθηκε το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό, ενώ κατά τις νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικία, σε περιφραγμένο οικόπεδο και σε Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν -1- πιστόλι με το πλαστικό κυτίο μεταφοράς του, -54- φυσίγγια, -2- γεμιστήρες, -1- κάλυκας, -1- ρόπαλο, καθώς και -1- κινητό τηλέφωνο.

 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

 

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης