Ελλάδα

Τέμπη: Έχουν ταυτοποιηθεί 55 από τους 57 νεκρούς

Ένας ακόμα νεκρός ταυτοποιήθηκε από την εξέταση δειγμάτων στα εγκληματολογικά εργαστήρια ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ταυτοποιημένων θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη στα 55, σύμφωνα με την Αστυνομία που διενεργεί το δυσάρεστο έργο της αναγνώρισης.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών είναι μέχρι στιγμής 57.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., υπάρχουν και δύο δείγματα βιολογικού υλικού που έχουν δώσει συγγενείς, τα οποία δεν ταιριάζουν με αυτά των νεκρών. Αυτό δεν αποκλείεται να διαφοροποιήσει λίγο τον τελικό αριθμό των θυμάτων, αλλά ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες της εργαστηριακής έρευνας.

Συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική έστειλε άλλο ένα δείγμα βιολογικού υλικού από το τόπο του δυστυχήματος, το οποίο εντοπίστηκε κατά τη μετακίνηση της μηχανής της εμπορικής αμαξοστοιχίας χτες το βράδυ.

Προς ολοκλήρωση οι έρευνες
Από το Αρχηγείο του ΠΣ, επίσης, έγινε γνωστό ότι η έρευνα στον τόπο του δυστυχήματος είναι στην τελική της φάση, με την απομάκρυνση των δύο μηχανών, που καθυστέρησε χτες λόγω βροχής. Από το πρωί έχει αποχωρήσει ο Ελληνικός Στρατός που συνέδραμε στις πρ

Από το πρωί άνδρες της ΕΜΑΚ πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους, ενώ συλλέγουν προσωπικά αντικείμενα των επιβατών. Ενδεικτικό της δυσκολίας που αντιμετωπίζουν τα σωστικά συνεργεία είναι το σαθρό έδαφος στην περιοχή το οποίο από τις βροχοπτώσεις έχει μετατραπεί σε βάλτο.

Σήμερα, αναμένεται να μεταφερθούν σε χώρο του ΟΣΕ στη Λάρισα, για περαιτέρω διερεύνηση, το τέταρτο και πέμπτο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας.

Θα ακολουθήσει η τελευταία «σάρωση» σε μια περιοχή περίπου 500 τετραγωνικών μέτρων. Αμέσως μετά θα ανακοινωθεί και η ολοκλήρωση των ερευνών, πιθανόν μέχρι το απόγευμα σήμερα, εκτός απροόπτου.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης