Ελλάδα

Τέταρτη δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό: Σε ποιους συστήνεται και πότε

Σε σύσταση για τέταρτη δόση εμβολιασμού κατά της COVID-19 για τους άνω των 60 ετών -ιδιαίτερα για όσους έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας- προχώρησε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, όπως ανακοίνωσαν κατά την ενημέρωση για την εμβολιαστική κάλυψη η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

 

Η κ. Θεοδωρίδου ανέφερε ότι η δεύτερη αναμνηστική δόση (τέταρτη δόση) θα γίνεται με mRNA εμβόλια, δηλαδή Pfizer ή Moderna, τέσσερις μήνες έπειτα από την τρίτη δόση.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών είπε ότι είναι σημαντικό να λάβουν την τέταρτη δόση κυρίως οι άνω των 70 ετών, καθώς και οι άνω των 60 ετών με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Όπως διευκρίνισε, η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών, οι οποίοι θα μπορούν να εμβολιαστούν εθελοντικά.

Τέταρτη δόση: Ανοίγει στις 7 Απριλίου η πλατφόρμα για τους άνω των 80
Πρώτοι, από τις 7 Απριλίου, θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού εμβολιασμού οι πολίτες άνω των 80 ετών, ενώ όπως έκανε γνωστό ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος συμπλήρωσε ότι την επόμενη εβδομάδα, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί, θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού και οι πολίτες ηλικίας 70-79 ετών.

Σημειώνεται ότι έως τώρα στη χώρα μας, τέταρτη δόση εμβολιασμού προβλεπόταν μόνο στους ανοσοκατεσταλμένους. Όπως τονίστηκε κατά την ενημέρωση, η τέταρτη δόση δεν σχετίζεται με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τη διάρκειά τους.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης