Ελλάδα

Τα… μαγικά παράλια της Λάρισας (φώτο)

Διασχίζοντας τον παραλιακό άξονα της  Λάρισας, μια ακτογραμμή περίπου 70 χιλιομέτρων, το μεγαλύτερο μέρος της στη σκιά του Κισσάβου, αντικρίζει κανείς παραλίες για όλες τις καλοκαιρινές αποδράσεις. Από κοσμικές, μέχρι ερημικές… Μπορείς να στήσεις την ομπρέλα σου ακόμη και στην καρδιά του καλοκαιριού χωρίς να εισπνέεις ιώδιο με τον διπλανό σου, εκτός κι αν επιλέξεις κάποιο από τα πολυσύχναστα beach bar.

Τα παράλια της Λάρισας ανήκουν γεωγραφικά στους Δήμους Αγιάς και Τεμπών. Όσοι επιλέγουν διακοπές με υποδομές στο Δήμο Αγιάς θα κολυμπήσουν σε Αγιόκαμπο, Σωτηρίτσα, Βελίκα, Μπούκα, Κουτσουπιά, Παλιουριά,  Πλατιά Άμμο και Στόμιο και στο Δήμο Τεμπών σε Μεσάγκαλα και Καστρί Λουτρό. Εδώ θα βρείτε τα πάντα από οργανωμένα beach bar με την γνωστή ποιότητα και το σέρβις, εστιατόρια, ψαροταβέρνες, φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, μίνι μάρκετ κ.ά.

Σε όλη την ακτογραμμή θα συναντήσετε τουρίστες από όλη τη Θεσσαλία, πολλές πόλεις της Ελλάδας, αλλά και ξένους τουρίστες κυρίως Γερμανούς, Πολωνούς, Τσέχους, Σέρβους, Γάλλους κ.ά. Για όσους θέλουν παραλίες με λίγους επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τις παραλίες τις ακτές Παπακώστα, Πολυδεντρίου, Ρακοποτάμου, Μύλος Γλυμμένη, αλλά και τις παραλίες Κάβος Δερματάς, Τσιλιγιώργος, Καλύβι, Παναγία, Ψαρόλακας, Αγίας Παρασκευής στο Στόμιο, Αλεξανδρινή και Κουλούρα. Σχεδόν όλες έχουν εύκολη πρόσβαση.

Εάν η βάση σας είναι τα παράλια αξίζει να επισκεφθείτε και τα μικρά αλλά γραφικά χωριά, όπως τα ιστορικά Αμπελάκια, το Μεταξοχώρι, την Άνω Σωτηρίτσα και τη Μελιβοία, αλλά και την Ανατολή και το Μεγαλόβρυσο ή την Καρίτσα, τη Ραψάνη ή την Κρανιά. Όλος ο ορεινός όγκος είναι θαυμάσιος και παντού θα βρείτε εξαιρετικά ταβερνάκια.

Του Τάσου Καστρινού

Φωτ. Μιχάλης Τζεζαϊρλίδης

SUMMER 2019

© LARISSANET.GR. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο larissanet.gr. 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης