Ελλάδα Ροή

Τερψιθέα Λάρισας: Μεγάλες πτήσεις από… μικρά μοντέλα (φωτ.)

Έντονη ήταν η δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της περασμένης Κυριακής στο μοντελοδρόμιο – πεδίο προσγείωσης της Αερολέσχης Λάρισας στην Τερψιθέα. Αυτήν περιελάμβανε πτήσεις ελικοπτέρων και scale μοντέλων (Canadair CL – 415 και F15).

Αερομοντελισμός, είναι η κατασκευή και πτήση μικρών ιπτάμενων συσκευών, οι οποίες δε μεταφέρουν άνθρωπο. Απευθύνεται σε όσους αγαπούν την κατασκευή και την πτήση. Ως μοντέλα μπορούν να θεωρηθούν οι πρώτες ιπτάμενες συσκευές, ενώ σήμερα εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται εκτενώς στις δοκιμές νέων ιδεών στην αεροναυπηγική.

Ο αερομοντελιστής όπως εξηγούν στο Larissanet.gr οι ειδικοί θα πρέπει να έχει ένα ευρύ φάσμα γνώσεων (φυσική, χημεία, μηχανική, αεροδυναμική), κατασκευαστικές δεξιότητες, φαντασία και εφευρετικότητα.

Αυτές θα τον βοηθήσουν στο σχεδιασμό των διαφόρων υποσυστημάτων ενός μοντέλου καθώς και την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται κατά τις φάσεις εξέλιξης του εκάστοτε μοντέλου. Ο αερομοντελισμός λοιπόν, δίνει το κίνητρο για τη συμπλήρωση των γνώσεών, αλλά και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων.

Ο αερομοντελιστής μπορεί να σχεδιάσει και να κατασκευάσει ένα ολόκληρο μοντέλο εξ αρχής, ή και να χρησιμοποιήσει-συναρμολογήσει έτοιμα τμήματα, τα οποία μπορεί να είναι το πλαίσιο, ο κινητήρας, το σύστημα τηλεκατεύθυνσης, το σύστημα προσγείωσης, το σύστημα οδήγησης κλπ.

Τμήμα αερομοντελισμού έχει και η Αερολέσχη Λάρισας που ιδρύθηκε το 1975 από αυτούς που αγαπούν την πτήση, τον αεραθλητισμό και την αεροπορική ιδέα!

Η Αερολέσχη Λάρισας είναι μέλος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛ.Α.Ο.) και εγκεκριμένο σωματείο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.).

Στo πλαίσιo δραστηριοτήτων της αερολέσχης εντάσσεται ο Εκπαιδευτικός Φορέας της Αερολέσχης μας (Αριθμός Καταχώρησης GR-UL-001) όπου παρέχεται εκπαίδευση για απόκτηση Πτυχίου Χειριστή Υπερελαφρών  Αεροσκαφών. Η πτητική έδρα δραστηριοτήτων της Αερολέσχης Λάρισας είναι το Αεροδρόμιο Τερψιθέας (Λάρισα).

Για πολλές από τις δραστηριότητές της, η Αερολέσχη Λάρισας  βραβεύθηκε επανειλημμένα, με αποκορύφωμα την ανώτατη διεθνή αεροπορική διάκριση «Diplome d’ honneur», με την οποία τιμήθηκε το 2011 από τη Διεθνή Αεροναυτική Ομοσπονδία (F.A.I.).

Δείτε εικόνες από την Αερολέσχη Λάρισας:

larissanet.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης