Ελλάδα

Το Τσέρνομπιλ μέσα από το φωτογραφικό φακό ενός Λαρισαίου (φωτ.)

Σαν σήμερα, 26 Απριλίου 1986 σημειώθηκε το γιγαντιαίων διαστάσεων πυρηνικό δυστύχημα στην τότε Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Ουκρανίας (τμήμα της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών ή Σοβιετικής Ένωσης), όταν ο αντιδραστήρας 4 στο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας του Τσερνόμπιλ καταστράφηκε ολοσχερώς από έκρηξη που προκλήθηκε από μια αιφνίδια αύξηση ισχύος του.

Η έκρηξη οδήγησε σε ραδιενεργό μόλυνση μεγάλων τμημάτων της τότε Σοβιετικής Ένωσης (Ουκρανία, Λευκορωσία, Ρωσία), με αποτέλεσμα πάνω από 8 εκατομμύρια άνθρωποι να εκτεθούν σε ραδιενεργό ακτινοβολία.

Ο φωτογράφος Τάσος Μάρκου ταξίδεψε πριν από κάποια χρόνια στην Ουκρανία για να φτιάξει το πρότζεκτ «30 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνόμπιλ». O Μάρκου γεννήθηκε στη Λάρισα το 1983, ενώ απ’ το 2006 διαμένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος τεχνικός λήψης φωτογραφίας του Δ.Ι.Ε.Κ Βόλου και ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία από το 2004. Έχει εργαστεί σε πολλά φωτογραφικά πρακτορεία τύπου και εφημερίδες της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης καλύπτοντας πολιτικά, κοινωνικά και αθλητικά γεγονότα.

Το Larissanet.gr σήμερα σας παρουσιάζει μερικές από τις εικόνες του, όπως δημοσιεύτηκαν στο lifo.gr προ διετίας:

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης