Ελλάδα

Τρία φονικά σε… 49 μέρες στη Λάρισα!!!

Πρέπει να είναι η χειρότερη περίοδος για τη Λάρισα και να έχει καταγραφεί ίσως το πιο τραγικό ρεκόρ στην ιστορία της ευρύτερης περιοχής εν καιρώ φυσικά ειρήνης. Αυτό διότι έχουν σημειωθεί 3 ανθρωποκτονίες μέσα σε διάστημα λιγότερο των δύο μηνών.

 

Συγκεκριμένα μέσα σε διάστημα μόλις 49 ημερών – από τις 25 Ιουνίου ως και τις 12 Αυγούστου – τρεις διαφορετικές περιπτώσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, τρία διαφορετικά δράματα…

Το Larissanet.gr θυμάται αυτές τις τρεις περιπτώσεις που συντάραξαν την τοπική κοινωνία. Μια στο Λοφίσκο, μια στη Σωτηρίτσα και μια στη Λάρισα μόλις προχθές.

Λοφίσκος

Στο Λοφίσκο του Δήμου Κιλελέρ, χάνει τη ζωή του στις 25 Ιουνίου ένας 70χρονος συνταξιούχος. Τον πυροβολεί με κυνηγετικό όπλο ένας 35χρονος συγχωριανός του χωρίς να έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους έφτασε μέχρι αυτό το σημείο. Όλα αυτά θα κατατεθούν αναλυτικά κατά τη διάρκεια της δίκης και μέχρι τότε ο 35χρονος θα παραμείνει κρατούμενος αφού κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του ενώπιων ανακρίτριας.

Η πράξη του σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. έγινε «λόγω προσωπικών διαφορών» ενώ ο δράστης «μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών ο δράστης εντοπίστηκε στην οικία του».

Ο 35χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σωτηρίτσα

Στη Σωτηρίτσα του Δήμου Αγιάς, το πρωινό της 3ης Αυγούστου, καταγράφεται ένα έγκλημα που σοκάρει τη Λάρισα. Είναι μια ακόμα γυναικοκτονία που προστίθεται σε αυτήν την μακάβρια λίστα που συγκλονίζει την Ελλάδα το τελευταίο διάστημα. Ένας 54χρονος σκοτώνει την 43χρονη σύζυγό του με την οποία είχε αποκτήσει 3 παιδιά (ένα εκ των οποίων είναι ανήλικο). Μπαίνει στην οικογενειακή ταβέρνα όπου εργαζόταν τους τελευταίους μήνες γιατί ο αδερφός της έχει προβλήματα υγείας, και την πυροβολεί ασταμάτητα. Ο άνδρας που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση (αλλά και για πράξεις που σχετίζονται με την οπλοκατοχή και την οπλοχρησία) με απόφαση εισαγγελέα και ανακρίτριας κρίνεται προφυλακιστέος.

Ο δικηγόρος του καθ’ ομολογίαν γυναικοκτόνου, Κωνσταντίνος Γαλανός, δηλώνει αρχικά ότι «ο 54χρονος λάμβανε αντικαταθλιπτική και αντιψυχωσική αγωγή, ενώ πριν από περίπου 20 ημέρες είχε επεισόδιο απώλειας συνείδησης και διακομίστηκε σε ψυχιατρικό νοσοκομείο των Αθηνών απ΄ όπου έλαβε επιπλέον αγωγή».

Σε σχολιασμό του, για το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέγραψε ο δράστης κατά τη διάρκεια της πράξης αναφέρει πως «ο κατηγορούμενος ηχογράφησε το σκηνικό για να διαπιστωθούν τα άσχημα λόγια και η απαξίωση της θανούσης προς τα ενήλικα παιδιά της».

Το ζευγάρι σύμφωνα με όλα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής αντιμετώπιζε προβλήματα στη σχέση του και η άτυχη γυναίκα είχε κινήσει τις διαδικασίες διαζυγίου. Όλα τα στοιχεία θα τα κρίνουν και θα τα αξιολογήσουν τα αρμόδια δικαστήρια τα οποία και θα αποφανθούν επί της υπόθεσης.

Λάρισα

Η τρίτη συνεχόμενη ανθρωποκτονία καταγράφεται τα ξημερώματα της Πέμπτης 12 Αυγούστου, στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου της Λάρισας. Ένας 51χρονος Αλβανός, κάτοικος Λάρισας εργαζόμενος στον κλάδο των κατασκευών χτυπάει για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, έναν 53χρονο ημεδαπό, επίσης κάτοικο Λάρισας στο κεφάλι με μεταλλικό σωλήνα, στο πλαίσιο λεκτικής αντιπαράθεσης. Λίγες ώρες αργότερα ο άνδρας αφήνει την τελευταία του πνοή στο Πανεπιστημίακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Χθες ο 51χρονος φερόμενος ως δράστης αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, οδηγήθηκε στην διαδικασία της ανάκρισης και κρίθηκε προφυλακιστέος μέχρι να γίνει η δίκη.

Τρεις ανθρωποκτονίες σ’ ένα καλοκαίρι που ακόμα δεν τελείωσε είναι πολλοί για την Περιφερειακή Ενότητα της Λάρισας…

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης