Ελλάδα

Τρεις συλλήψεις για λαθρεμπόριο

Συνελήφθησαν, χθες (06-06-2017) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας σε συνεργασία με αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Φαρσάλων και Σοφάδων, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 79, 51 και 47 ετών, (πατέρας και γιοι) κατηγορούμενοι για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα και του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

 

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για εμπορία αφορολόγητου κατεργασμένου καπνού από τους δράστες, σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν σε δύο οικίες και δύο αποθήκες, ιδιοκτησίας τους, σε έρευνα στο Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο του 47χρονου, αλλά και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

ποσότητα αφορολόγητου ακατέργαστου καπνού, συνολικού βάρους (1) τόνου και (310) κιλών,
ποσότητα αφορολόγητου κατεργασμένου καπνού, συνολικού βάρους (86) κιλών και (822,4) γραμμαρίων,
δύο αυτοσχέδιες μηχανές κοπής καπνού,
δύο ζυγαριές,
το χρηματικό ποσό των (2.980) ευρώ,
103 νομίσματα, 3 σφονδύλια, 1 λίθινο κομβίο, 7 χάλκινα εξάρματα, 1 χάλκινος δακτύλιος, 1 χάλκινη πόρπη, 2 χάλκινες καρφίτσες πόρπης, 1 μάζα μικρή από μόλυβδο και 4 ψηφίδες ψηφιδωτού από υαλομάζα, τα οποία εμπίπτουν στο νόμο περί αρχαιοτήτων, καθώς και
τέσσερα χάλκινα απροσδιόριστα αντικείμενα, τα οποία εξετάζεται αν εμπίπτουν στον προαναφερόμενο νόμο.
Οι κατασχεθείσες ποσότητες αφορολόγητου καπνού θα αποσταλούν στο Τελωνείο Λάρισας για τον προσδιορισμό των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων.

 

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης