Ελλάδα

Τρόμαξε η Αθήνα από 4,4 Ρίχτερ

Έντονη είναι η σεισμική δραστηριότητα τον τελευταίο καιρό στον ελλαδικό χώρο και στο στόχαστρο του Εγκέλαδου βρέθηκε και η Αττική το βράδυ της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 22:25 σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 Ρίχτερ που ανησύχησε ιδιαίτερα το λεκανοπέδιο, κυρίως λόγω του εστιακού βάθους που ήταν μόλις στα 5 χιλιόμετρα. Παράλληλα το επίκεντρο εντοπίστηκε στα 2 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σταμάτας, στην περιοχή της Αττικής και 24 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Αθήνας.

Ακόμη ένα ανησυχητικό στοιχείο για τους πολίτες ήταν η διάρκεια του σεισμού, με το «κούνημα» να συνεχίζεται για πλέον των 6 δευτερολέπτων.

Στο μεταξύ, οι εκτιμήσεις από τα σεισμολογικά Ινστιτούτα για το μέγεθος του σεισμού διέφεραν, καθώς αρχικά το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο έδωσε το σεισμό στους 4,5 βαθμούς Ρίχτερ, το οποίο αναθεώρησε προς τα κάτω το μέγεθος στα 4,3 Ρίχτερ. Το Αριστοτέλειο δίνει το μέγεθος του σεισμού στους 4,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Έπειτα από αρκετά λεπτά, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καθόριζε το μέγεθος του σεισμού στα 4,4 Ρίχτερ και χαρακτηρίζοντάς τον «ασθενή»: «Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε πως οι σεισμογράφοι των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου κατέγραψαν στις 22:24 ασθενή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που προέρχεται από απόσταση 24 χιλιόμετρα ΒΑ της Αθήνας όπου εντοπίζεται και το επίκεντρο της δόνησης».

protothema.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης