Ελλάδα Ροή

Υπέγραψε ο Σκρέκας για τον αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας

Διακυβερνητική συμφωνία με τον Υπουργό Οικονομίας της Βόρειας Μακεδονίας, Κρέσνικ Μπεκτέσι, για την κατασκευή του αγωγού διασύνδεσης των συστημάτων φυσικού αερίου, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

 

Η έναρξη κατασκευής τοποθετείται στις αρχές του 2022 και πρόκειται για αγωγό μήκους 123 χιλιομέτρων με σημείο εκκίνησης τη Νέα Μεσημβρία που θα επιτρέπει την τροφοδοσία της αγοράς της γειτονικής χώρας με φυσικό αέριο μέσω Ελλάδας. Το ύψος της επένδυσης αναμένεται να φθάσει τα 110 εκατ. ευρώ

 

Ο Κώστας Σκρέκας επεσήμανε ότι «ο αγωγός φυσικού αερίου που θα συνδέει τα συστήματα της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, ενισχύει τον γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μας ως κόμβου».

 

Η συμφωνία υπεγράφη παρουσία του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού Υπεύθυνου για Οικονομικά θέματα, Φατμίρ Μπιτίτσι, του Διευθύνοντος Συμβούλου του MER JSC, Μπαϊράμ Ρετζέπι, του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ και της διευθύνουσας συμβούλου του ΔΕΣΦΑ, Μαρία Ρίτα Γκάλι.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης