Ελλάδα

Χάος στην Αττική-Πλημμύρισαν δεκάδες δρόμοι

Τεράστια προβλήματα στην Αττική αλλά και σε όλη τη χώρα έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία «Μπάλλος» από το πρωί της Πέμπτης ενώ αναμένεται επιδείνωση.

Μεγάλα προβλήματα έχουν προκληθεί στο οδικό δίκτυο, ενώ διεκόπη λόγω συσσώρευσης υδάτων από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και από το ύψος της διχάλας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Συγγρού.

Παράλληλα, στην Ιερά οδό στο ύψος του σταθμού του Μετρό «Ελαιώνας» πλημμύρισε ο δρόμος με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία στην κίνηση των αυτοκινήτων.

Επιπλέον διεκόπη, όπως έγινε γνωστό, λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι της Πέμπτης η κυκλοφορία στην Πειραιώς λόγω συσσώρευσης υδάτων στο ρεύμα προς Πειραιά από το ύψος της οδού Πέτρου Ράλλη και στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας.

Ωστόσο, λίγο μετά τις 13.10 έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ. ότι η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε.

Την ίδια στιγμή μια βλάβη σε υποσταθμό της ΔΕΗ στο Παγκράτι , στην Καλλιθέα και στο τμήμα Κεραμεικού έχει προκαλέσει διακοπές ρεύματος στις εν λόγω περιοχές.

Σε ετοιμότητα, ωστόσο βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κακοκαιρία «Μπάλλος», ενώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απευθύνει έκκληση προς του πολίτες, οι οποίοι κινούνται στην Αττική και σε περιοχές που πλήττονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Βίντεο από τη Νέα Σμύρνη

1634212570852637

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:12

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:10

Μετ’ εμποδίων τα δρομολόγια του Τραμ και του ΗΣΑΠ

Προβλήματα όμως έχουν δημιουργηθεί και σην κυκλοφορία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021.

Στον ΗΣΑΠ (γραμμή 1 Μετρό), η κυκλοφορία αυτή τη στιγμή (ώρα 14:10) διεξάγεται μεταξύ των σταθμών Ταύρος – Πειραιάς και Ομόνοια – Κηφισιά λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Στο Τραμ, δημιουργήθηκαν προβλήματα λόγω συγκεντρώσεων υδάτων στον τροχιόδρομο στην Καλλιρόης αλλά και στην παραλιακή λεωφόρο. Αυτή τη στιγμή (ώρα 14:00), η κυκλοφορία διεξάγεται στις εξής τρεις διαδρομές:

  • Κασομούλη – Πικροδάφνη
  • Κασομούλη – ΣΕΦ, και
  • Πικροδάφνη – ΣΕΦ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, νωρίτερα διακόπηκε η κυκλοφορία όλων των τρένων προς Θεσσαλονίκη και προς Χαλκίδα λόγω προβλημάτων υποδομής. Συγκεκριμένα, εκτός λειτουργίας βρίσκονταν αιχμές στο σταθμό Αφιδνών. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημέρωση για την αποκατάσταση του προβλήματος στις 14:18.

Κλήσεις στην Πυροσβεστική 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η υπηρεσία δέχτηκε κλήση για παροχή βοήθειας σε κτίριο στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου βρίσκονταν αρκετά άτομα εγκλωβισμένα χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν. Μάλιστα, η επιχείρηση είχε αίσιο τέλος.

Αντίστοιχο σκηνικό και στον Πειραιά, επί των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Πειραιώς, όπου η Πυροσβεστική εκλήθη για παροχή βοήθειας σε οδηγούς αυτοκινήτων. Ωστόσο, δεν προέκυψε κάτι ανησυχητικό από το συμβάν.  

Από την κακοκαιρία δεν γλίτωσε σχολικό συγκρότημα στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής, το οποίο πλημμύρισε. Η Πυροσβεστική μετέβη στο σημείο για απάντληση του νερού, με τους μαθητές να απομακρύνονται -όπως διακρίνεται και σε βίντεο από το Twitter- στήνοντας… «γέφυρα» με θρανία.

Δεκάδες κλήσεις

Η Πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 110 κλήσεις -με αυξητική τάση- για απαντλήσεις υδάτων κυρίως σε υπόγεια σε Νέα Φιλαδέλφεια, Κάτω Πατήσια, Περιστέρι, Μοσχάτο, Νέα Ιωνία και Κηφισιά, ενώ 8 κλήσεις για κοπές δέντρων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι κλήσεις προέρχονται από διάσπαρτα σημεία στην Αττική, κυρίως όμως από τα νότια προάστια όπου εντοπίζεται αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα.

in.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης