Ελλάδα

Χαιρετισμός CEO Τρ. Πειραιώς Χρ. Μεγάλου στο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης

Χαιρετισμό απηύθυνε νωρίτερα σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου στο 3ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης που διοργανώνει η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης.

 

Ο κ. Μεγάλου αναφέρθηκε στον θεσμό των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης, ως έναν αξιόπιστο και σύγχρονο θεσμό, τον οποίο στηρίζει η Πειραιώς και ήταν μάλιστα η πρώτη Τράπεζα που ίδρυσε Επαγγελματικό Ταμείο για τους εργαζομένους της.

 

“Στην Τράπεζα Πειραιώς δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην επαγγελματική διαχείριση των κεφαλαίων των πελατών μας και η στρατηγική αυτή έχει αποδώσει καρπούς. Τα κεφάλαια πελατών υπό διαχείριση ενισχύθηκαν κατά €1 δισ. το 2021, στα €3,4 δισ., καταγράφοντας αύξηση 20% το χρόνο από το 2018. Το μερίδιό μας στην αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων, διαμορφώνεται πλέον στο 18% και στοχεύουμε ακόμα υψηλότερα τα επόμενα έτη” είπε χαρακτηριστικά. ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς. .

 

Όπως είπε  η Τράπεζα Πειραιώς δίνει μεγάλη βαρύτητα στην επαγγελματική ασφάλιση, με κεφάλαια υπό διαχείριση ύψους 3,4 δισ.ευρώ το 2021 και μερίδιο αγοράς της τάξης του 18% στην αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων.

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς επισήμανε ότι για να λειτουργήσει αρμονικά ένα σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με διανεμητικό χαρακτήρα, είναι καίριο να εξασφαλιστεί η διασπορά του ασφαλιστικού κινδύνου και στους τρεις πυλώνες του συστήματος.  Στο πλαίσιο αυτό, η ανάπτυξη των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης είναι σημαντική καθώς, τόσο η δομή όσο και τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας τους, όπως η ενισχυμένη εποπτεία, η διαφάνεια, η ενεργός συμμετοχή εργοδότη και εργαζομένων, τα καθιστούν αξιόπιστη επιλογή.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης