Ελλάδα Ροή

Χαμός στα Παράλια της Λάρισας: «Τσουνάμι» ενοικιάσεων διαμερισμάτων για διακοπές

Του Πάνου Γαρουφαλιά

Μια νέα τουριστική σεζόν ξεκινά για την χώρα από τις 15 Μαΐου εν μέσω κορωνοϊού.  Ο δρόμος προς τις κρατήσεις κυρίως για τον ξένο τουρισμό δεν είναι στρωμένος με… ροδοπέταλα, λένε οι άνθρωποι του κλάδου. Η LarissaPress μίλησε με τους ανθρώπους του τουρισμού και σας παρουσιάζει την κατάσταση που υπάρχει ενόψει του ανοίγματος που θα έχουμε σε λίγες ημέρες.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο τοπικός τουρισμός σε πρώτη φάση θα στηρίξει τον κλάδο μέχρι να δούμε μαζικά τον ξένο τουρισμό να επισκέπτεται και πάλι τα παράλια της Λάρισας. Πάντως οι πρώτοι τουρίστες από τα Βαλκάνια ήδη έχουν έρθει στην περιοχή μας.

«Τσουνάμι» ενοικιάσεων στα διαμερίσματα για όλη τη σεζόν

Φαίνεται πως ο Λαρισαίος και ο Θεσσαλός επισκέπτης των παραλίων δεν περίμενε τον ορισμό των πρωτοκόλλων αλλά και το άνοιγμα του τουρισμού για να αποφασίσει για τις διακοπές του. Φρόντισε να προγραμματίσει τις «στάνταρ» διακοπές του από πολύ νωρίς επιλέγοντας τα παράλια της Λάρισας. «Φέτος ίσως για πρώτη φορά είχαμε από πολύ νωρίς ενδιαφέρον για ενοικίαση διαμερισμάτων που κλείνονται για όλη την σεζόν. Το ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από τον Ιανουάριο και είχε κορυφωθεί τις ημέρες του Πάσχα. Τα περισσότερα καταλύματα έχουν ήδη κλείσει», αναφέρει ο αντιδήμαρχος τουρισμού του δήμου Αγιάς Νίκος Ντάγκας

Σύμφωνα με την έρευνα που κάναμε, τα μικρά διαμερίσματα ενοικιάστηκαν από 1000 ευρώ  τη σεζόν και ανάλογα με τα τετραγωνικά η τιμή αυξάνονταν. Σημαντικό είναι ότι μεγάλα σπίτια ή διαμερίσματα εμφάνισαν μεγάλη ζήτηση και πολλά αυτά έχουν ήδη ενοικιαστεί. Αυτό μαρτυρά ότι ακόμη και μεγάλες οικογένειες αποφάσισαν τα χρήματα των διακοπών τους να τα διαθέσουν για να περάσουν όλη την καλοκαιρινή σεζόν στα παράλια της περιοχής μας.

Αυτή την κατάσταση την συναντούμε τόσο στα παράλια του δήμου Αγιάς όσο και στα παράλια του δήμου Τεμπών. Το ενδιαφέρον είναι έντονο από Λαρισαίους και Θεσσαλούς κάτι που χαροποιεί τους ανθρώπους του κλάδου καθώς αυτή η συνθήκη, θα βοηθήσει κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο στην εκκίνηση.

 

Τι γίνεται με τον ξένο τουρισμό- Τι προβλέπουν οι άνθρωποι του κλάδου

Όσο καλά πάνε τα διαμερίσματα που ενοικιάζονται με την σεζόν, τόσο νωχελικά θα λέγαμε κινούνται οι κρατήσεις για τους ξένους τουρίστες. Παρόλα αυτά ήδη στα παράλια του δήμου Τεμπών έχουμε τους πρώτους Σέρβους τουρίστες που επισκέφτηκαν την περιοχή μας. Ήρθαν μεμονωμένα και είναι εμβολιασμένοι. Άλλωστε το γεγονός ότι ήδη η χώρα μας έχει ανοίξει τουριστικά την πόρτα στη Σερβία αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στη συνέχεια. «Μέχρι το Πάσχα δεν είχαμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Κρατήσεις σε σημαντικό ποσοστό δεν υπάρχουν και σήμερα, αλλά μέσα στο Πάσχα είχαμε μεγάλη κινητικότητα και ενδιαφέρον από τουρίστες που συνήθως έρχονται στην περιοχή μας. Επικοινώνησαν και έδειξαν ενδιαφέρον τουρίστες από την Σερβία, την Ρουμανία και την Βουλγαρία. Επίσης τηλεφωνήματα και mail είχαμε και από Γερμανούς που θέλουν να επισκεφτούν την περιοχή μας και αυτό είναι ένα θετικό μήνυμα για την συνέχεια της σεζόν», αναφέρει ο πρόεδρος τουριστικών επιχειρήσεων Κάτω  Ολύμπου Φάνης Βουλιώτης

Στα παράλια του δήμου Αγιάς περιμένουμε τις επόμενες ημέρες και την άφιξη των πρώτων 100 Πολωνών τουριστών που έρθουν είτε εμβολιασμένοι είτε με τεστ pcr 72 ωρών, λέει ο τουριστικός πράκτορας Αντώνης Μπεϊνάς. «Έστω κι έτσι είναι μια αρχή αλλά αναμένουμε να πάμε καλύτερα στην συνέχεια καθώς περιμένουμε μεγάλη αύξηση στις αφίξεις από τα μέσα Ιουνίου και μετά, όταν και σε αυτές τις χώρες που ενδιαφέρονται για διακοπές στη περιοχή μας, θα προχωρήσει σημαντικά ο εμβολιασμός», σημειώνει.

Ο κ. Μπεϊνάς είναι ένας από τους πιο σημαντικούς πράκτορες και για τα παράλια της Πιερίας καθώς. Και εκεί από τα μέσα Ιουνίου αναμένουμε αύξηση των αφίξεων των τουριστών από τα Βαλκάνια.

Τι ζητάνε οι άνθρωποι του τουρισμού

Λίγο πριν από την έναρξη οι άνθρωποι του κλάδου συνεχίζουν να ζητούν επιτάχυνση των εμβολιασμών ώστε να προλάβουν να είναι προστατευμένοι ενόψει την νέα περιόδου. Επίσης ζητούν τα pcr τεστ για τους ξένους τουρίστες να εκκινούν από την ηλικία των 12 ετών και από τα 5 έτη που έχει αποφασίσει η ελληνική πολιτεία.

Larissapress.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης