Ελλάδα

Χαμός στη Βουλή: Εξαλλοι στο ΚΙΝΑΛ με τον Τασούλα – Δεν δίνει αίθουσα για να μιλήσει ο Ανδρουλάκης την Κυριακή

Για τη επερχόμενη συνεδρίαση της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής την Κυριακή στη Βουλή ενημέρωσε πριν από λίγο την Ολομέλεια ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.

Ο κ. Κατρίνης, ενώ ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι ενημερώθηκε προφορικά από το Προεδρείο ότι τελικά δεν δίνεται αίθουσα στο ΚΙΝΑΛ προκειμένου να μιλήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ΚΟ την Κυριακή, κάνοντας λόγο για “αντικοινοβουλευτική πρακτική”. Στο ΚΙΝΑΛ δεν κρύβουν τον εκνευρισμό τους και τη δυσαρέσκειά τους για αυτή την εξέλιξη.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, δήλωσε από την πλευρά του ότι δεν μπορεί να παραχωρηθεί η αίθουσα καθώς έτσι θα υπονομευθεί η σοβαρότητα της διαδικασίας της συζήτησης επί της πρότασης μομφής που είναι σε εξέλιξη, λέγοντας πως “ξέρω ότι δυσαρέστησα τον κύριο Ανδρουλάκη”.

Ο κ. Τασούλας εξήγησε πως ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε να συγκληθεί η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ “την ίδια στιγμή που αρχίζει κατά τεκμήριο η αντίστροφη διαδικασία των ομιλιών των αρχηγών των κομμάτων”. Και πρόσθεσε: “Υπάρχει ένα θέμα που πρέπει να το λύσουμε. Το θέμα του ότι ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν μετέχει στο Κοινοβούλιο. Όταν ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει Κοινοβουλευτική Ομάδα χθες, το ζήτησε την ώρα που δεν συνεδρίαζε η Ολομέλεια”.

“Έδωσα στην συζήτηση του προϋπολογισμού αυτή την άδεια, τότε ήταν η πρώτη φορά που θα το έκανε ο κ. Ανδρουλάκης. Δεν μπορώ να καλούμαι κάθε φορά να κάνω μια εξαίρεση. Γι’ αυτό και είπα ότι την Κυριακή δεν μπορεί να κάνει Κοινοβουλευτική Ομάδα το ΚΙΝΑΛ. Ούτε να φιμώσω θέλω, ούτε να υποτιμήσω“, όπως τόνισε.

Ωστόσο ο Πρόεδρος της Βουλής παρέπεμψε και πάλι το ζήτημα στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Ο Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος στο θέμα που προέκυψε σημείωσε πως “όταν υπάρχει καλή θέληση όλα λύνονται” αλλά ταυτόχρονα -όπως είπε- πρέπει να βρεθεί μία λύση ώστε να μην υποβαθμίζεται η σοβαρότητα της διαδικασίας της πρότασης μομφής που είναι σε εξέλιξη.

“Κρίμα που ο πρόεδρος της Βουλής αποφάσισε εξωθεσμικά” είπε ο Κώστας Σκανδαλίδης, κάνοντας λόγο για αλαζονεία και έπαρση της κυβέρνησης.

Ανακοίνωση ΚΙΝΑΛ: Αντιδημοκρατική η απόφαση του Προέδρου της Βουλής

“Με μια θεσμικά απαράδεκτη και αντιδημοκρατική απόφαση, ο Πρόεδρος της Βουλής απαγορεύει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ να συνεδριάσει στη Βουλή την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022. Ποτέ ξανά δεν αρνήθηκε Πρόεδρος του Κοινοβουλίου σε κοινοβουλευτική ομάδα να συνεδριάσει εντός της Βουλής!“, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ.

Όπως αναφέρει: “Επτά ώρες μετά την έγκριση του σχετικού αιτήματος, o κ. Τασούλας έκρινε ότι μπορεί, αιφνίδια και χωρίς αιτιολογία, να αρνηθεί στο τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα της χώρας να συνεδριάσει ελεύθερα. Και το έπραξε, ομολογώντας ότι η επιλογή του αυτή δεν στηρίζεται σε καμία σχετική απαγορευτική διάταξη του Κανονισμού της Βουλής! Ένα μόλις εικοσιτετράωρο μετά την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα της Γερουσίας. Σε αυτήν την πρωτοφανή μεθόδευση, με σαφείς πολιτικές προεκτάσεις, καλούμε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να πάρουν θέση”.

Το “κόλπο” Ανδρουλάκη για να μιλήσει στη Βουλή πριν από Μητσοτάκη και Τσίπρα

Νωρίτερα είχε γινέι γνωστό ότι ένα “κόλπο” βρήκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για να μιλήσει στη Βουλή στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι δεν είναι βουλευτής και παραμένει ευρωβουλευτής.

Πρόθεση ήταν ν μιλήσει την Κυριακή στην ΚΟ του κόμματός του και μάλιστα πριν τις ομιλίες Μητσοτάκη και Τσίπρα και συνεπώς θα έχει παρουσία στα δελτία ειδήσεων, ωσεί παρών…

Σημειώνεται ότι η τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη έχει προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις, καθώς όπως δήλωσε στο Open, θα υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας (μομφής) αλλά δεν ζητάει εκλογές, χαρακτηρίζοντας την σχετική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα “μικροπολιτικά παιχνίδια”.

Πολλοί σχολιαστές χαρακτήρισαν την τοποθέτηση περίεργη, αφού η υπερψήφιση της πρότασης δυσπιστίας συνεπάγεται ότι επιθυμεί την πτώση της κυβέρνησης. Πώς εννοεί ότι δεν θέλει εκλογές, σχολίασαν αρκετοί.

thetoc.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης