Ελλάδα

Όλα τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από 13 Σεπτεμβρίου

Δέσμη μέτρων που θα ισχύσουν από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021 έως τις 31 Μαρτίου 2022 ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

 

Σε ό,τι αφορά τους κλειστούς χώρους εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες, κλαμπ, κέντρα διασκέδασης), θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση). Θα διενεργείται έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή Covid free app.

 

Ως προς τους κλειστούς χώρους σε θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, θα λειτουργούν για εμβολιασμένους, νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και ανεμβολίαστους που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν. Θα διενεργείται έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού, νόσησης, αρνητικού τεστ και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app. Σημειώνεται ότι οι παραπάνω επιχειρήσεις θα μπορούν βάσει νόμου να επιλέγουν να λειτουργούν μόνο ως αμιγείς χώροι με εμβολιασμένους και νοσήσαντες, με πληρότητα 100%.

Δείτε εδώ τους πίνακες με όλα τα μέτρα, όπως παρουσιάστηκαν από τον υπουργό Υγείας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης