Ελλάδα

Όταν ο Πηνειός στα Τέμπη είχε… το πλοίο της αγάπης (φώτο)

Μπορεί τα τελευταία χρόνια με την κατασκευή του νέου δρόμου να έχει χάσει αρκετούς από τους επισκέπτες της, η περιοχή της Αγίας Παρασκευής των Τεμπών. Μπορεί να έχει χάσει κάτι από τον λαϊκό χαρακτήρα της με το που εξαφανίστηκαν οι παράγκες με τα διάφορα αντικείμενα. Όμως δύσκολα χάνεται η μνήμη από ένα τέτοιο μέρος και τις δραστηριότητες που γινόταν ακόμα και μέσα στο ποτάμι του Πηνειού.

 

To Larissanet.gr κάνει ένα ταξίδι στο χρόνο και πηγαίνει πίσω στην εποχή που το «Πλοίο της Αγάπης» κέρδιζε όλα τα βλέμματα και αρκετοί ήταν εκείνοι που το επέλεγαν για μια διαφορετική βόλτα.

»Καλώς ήρθατε στην κοιλάδα των Τεμπών και στο «Πλοίο της Αγάπης».

Η διαδρομή μας είναι 4,5 χλμ. Και θα μας πάρει μισή ώρα με επιστροφή. Για να σας προσανατολίσω, αριστερά μας είναι ο Ολυμπος και η σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών-Θεσ/νίκης και δεξιά μας είναι η Όσσα ή Κίσαβος, με τον αυτοκινητόδρομο.»

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που έλεγε ο καπετάνιος του πλοίου, Νίκος Τσιρίκας στους επιβάτες.

Το συγκεκριμένο πλοίο ήταν το πρώτο και μοναδικό ποταμόπλοιο της Ελλάδας, όπως περιέγραφε ο καπετάνιος σε μια παλιότερη δημοσίευση σε ιστοσελίδα του Πυργετού (pirgetos.com). Ξεκίνησε τα ταξίδια του στις 19 Ιουνίου 1988.

Τα εμπόδια για εκείνους ήταν πάρα πολύ μεγάλα, καθώς με τις πλημμύρες άλλαζε η κοίτη του ποταμού κι έτσι αναγκαζόταν να βουτάνε μέσα, αρχές Μαρτίου, για τα κούτσουρα που ήταν τα πιο επικίνδυνα. Και μετά άρχιζε ο αγώνας και ο κόπος να τα ανασύρουν προς τις όχθες με τα χέρια.

Πριν ξεκινήσει η ιδέα για το Πλοίο της Αγάπης, όλη αυτή η διαδρομή ήταν μια χωματερή γεμάτη με σκουπίδια. Τα καθαρίσαν όλα και προσφέραν στον κόσμο τη φύση. Το όνομα ΑΓΑΠΗ το πήρανε από την αγάπη που είχε ο Απόλλωνας για τη Δάφνη.

Αργότερα υπήρξε κι ένα πιο σύγχρονο καράβι  με το όνομα «Αγία Παρασκευή».

Δείτε χαρακτηριστικές εικόνες:

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης