Επιχειρείν

Αλλάζει χέρια το εμπορικό πάρκο που βρίσκεται το ΙΚΕΑ στη Λάρισα

Σε θεσσαλικό έδαφος αναμένεται να πραγματοποιηθεί το επόμενο deal της Trade Estatesη οποία βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά του εμπορικού πάρκου που λειτουργεί στη Νίκαια της Λάρισας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του mononewsη ΑΕΕΑΠ του ομίλου Φουρλή ενδιαφέρθηκε να προχωρήσει στην απόκτηση του retail park, μία συναλλαγή για την οποία είχε μιλήσει πρόσφατα ο Βασίλης Φουρλής. Στο περιθώριο της παρουσίασης του νέου logistics center του ομίλου στα Οινόφυτα, ο ίδιος δήλωσε πως επίκεινται ανακοινώσεις για την εξαγορά δύο εμπορικών πάρκων σε επαρχιακές πόλεις, χωρίς να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

 

 

Το εμπορικό πάρκο είναι ιδιοκτησίας της Vita Development του Βασίλη Μουχτάρη, ενώ στο τιμόνι της εταιρείας είναι ο Αιμίλιος Αλεξιάδης. Το ακίνητο βρίσκεται στο 7ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Αθηνών και διαθέτει 3.500 θέσεις στάθμευσης. Στους μισθωτές του ανήκει τόσο ο όμιλος Φουρλή, με καταστήματα ΙΚΕΑ και Intersport, όσο και η Jumbo, η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα Μασούτης και η LeRoy Merlin.

Σημειωτέον ότι το κατάστημα της τελευταίας θα εξαιρεθεί από τα assets που σκοπεύει να εκμισθώνει η Trade Estates, αφού ανήκει στη λειτουργούσα τα LeRoy Merlin στην Ελλάδα, SGB, η οποία είναι συμφερόντων του Παύλου Φουρλή.

Την κατασκευή είχε αναλάβει η Intrakat του ομίλου Κόκκαλη και το εμπορικό πάρκο αποπερατώθηκε το 2011. Η εταιρεία είχε κατασκευάσει υπόγειο κατάστημα, αποθήκες και Η/Μ χώρους 8.640 τ.μ. και ισόγεια καταστήματα 8.600 τ.μ.

Το εμπορικό πάρκο στη Λάρισα

 

Το ΙΚΕΑ που λειτουργεί στο εμπορικό πάρκο της Λάρισας ανήκει στα καταστήματα της αλυσίδας οικιακού εξοπλισμού που δεν είναι ιδιοκτησίας της Trade Estates, ενώ αποτελεί το ένα από τα δύο σημεία πώλησης που «μίκρυνε» η HousemarketΘυμίζουμε πως η ΙΚΕΑ προχώρησε πέρσι στη μείωση των τετραγωνικών σε Λάρισα και Ιωάννινα από 20.000 σε 10.000 τ.μ. έκαστο, στην προσπάθεια εξορθολογισμού του δικτύου της, υπολογίζοντας ότι θα εξοικονομήσει 3 εκατ. ευρώ ετησίως.

Έργο της Vita Development είναι και το retail park των Ιωαννίνων, στο οποίο εκτός από το προαναφερθέν ΙΚΕΑ, φιλοξενούνται καταστήματα της Jumbo και της LeRoy Merlin. Το συγκεκριμένο πάρκο που θα μπορούσε να ενταχθεί επίσης στη φαρέτρα της Trade Estates, κατασκευάστηκε από την Τέρνα το 2010 και βρίσκεται στο 12ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας.

Trade Estates: Μία εξαγορά το μήνα

Με δεδομένο ότι οι δύο εξαγορές retail parks και ενός εμπορικού ακινήτου που αναπτύσσει η Ten Brinke στο Χαλάνδρι – με μισθωτές ΑΒ Βασιλόπουλο και McDonald’s – ανακοινώνονται σύντομα, η ΑΕΕΑΠ θα έχει στο ενεργητικό της πέντε ανακοινωθέντα deals στη διάρκεια περίπου πέντε μηνών. Στις αρχές του χρόνου είχε εξαγοράσει το εμπορικό πάρκο που ανέπτυξαν οι Ολλανδοί στην Πειραιώς.

Είχε προηγηθεί η εξαγορά του μεγαλύτερου retail park των Βαλκανίων στη Θεσσαλονίκη και η συμφωνία με τη Lamda Development για την ανάπτυξη και αγορά retail park στο Ελληνικό, για τη μίσθωση των χώρων του οποίου η Fourlis βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλους λιανεμπόρους, αφού 14 στρέμματα θα χρησιμοποιηθούν από εταιρείες του ομίλου.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης