Επιχειρείν

“ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ” και ΤΡΙΚΚΗ στο Top 10 των γαλακτοβιομηχανιών της χώρας

Ισχυρές αντοχές επέδειξε ο κλάδος των γαλακτοκομικών το 2020, παρά την επίδραση της πανδημίας, η οποία αφαίρεσε από την εξίσωση κυρίως το κομμάτι των πωλήσεων προς τον κλάδο της εστίασης. Η σημαντική αύξηση των εξαγωγών γαλακτοκομικών το 2020, η οποία συνεχίζεται και το 2021, αύξηση που καταγράφεται και στον συγγενή κλάδο των τυροκομικών, φαίνεται ότι αντιστάθμισε τις όποιες απώλειες από τη μείωση της κατανάλωσης στην εγχώρια αγορά.

 

Όπως αναφέρει η kathimerini.gr σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην επικαιροποιημένη κλαδική μελέτη της εταιρείας Stochasis για τα γαλακτοκομικά προϊόντα, οι ελληνικές εξαγωγές γιαουρτιού, συμπεριλαμβανομένων και των επιδορπίων γιαουρτιού, ανήλθαν την πρώτη χρονιά της πανδημίας σε 104.022 τόνους από 90.596 τόνους το 2019 και σε αξία σε 204,15 εκατ. ευρώ έναντι 172,85 εκατ. ευρώ το 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Top 10 των γαλακτοβιομηχανιών της χώρας περιλαμβάνονται και δυο Τρικαλινές, με τα “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ” να είναι μακράν ο leader του κλάδου, ενώ η ΤΡΙΚΚΗ έχει καταφέρει και έχει αναρριχηθεί στη 10η θέση. Δείτε πως καταγράφονται τα στοιχεία στο γράφημα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ:

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης