Επιχειρείν

Η δικιά μας Μαρία Τόκτωρ και η νέα επένδυση στο νερό «Eonio Λουτράκι» (φώτο)

Την Τετάρτη 27 Ιουλίου, άνοιξε ξανά τις πόρτες του μετά από 10 χρόνια, στο Λουτράκι, το ιστορικό εργοστάσιο εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού «ΚΑΡΑΝΤΑΝΗ». Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι  της πολιτικής ηγεσίας, υψηλόβαθμα στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου, συνεργάτες και εργαζόμενοι.  Tο πρώτο εργοστάσιο εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού στην Ελλάδα – κι ένα από τα πρώτα της Ευρώπης – που ιδρύθηκε από τον Κλέαρχο Καραντάνη το 1907, υπήρξε σημείο αναφοράς για το Λουτράκι και αυτή του η ιδιότητα αναβιώνει σήμερα.

           

 

Το πρώτο αναγνωρισμένο φυσικό μεταλλικό νερό στην Ελλάδα, με την ονομασία «Eonio Λουτράκι» από την NU AQUA Α.Ε, θα εμφιαλώνεται πλέον στις παλαιές εγκαταστάσεις της PepsiCo Hellas, καθώς η πλήρης αναβάθμισή τους είναι μόνο μία από της επενδύσεις, που θα αποφέρουν τα μέγιστα στην περιοχή. Το ισχυρό οικονομικό αποτύπωμα που αφήνει η επένδυση στο Δήμο Λουτρακίου, η αξιοποίηση των βιομηχανικών εγκαταστάσεων, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς και η ενίσχυση της περιοχής ως παγκόσμιο επιχειρηματικό και τουριστικό προορισμό, είναι μόνο μερικά από τα οφέλη της επένδυσης. Η PepsiCo Hellas, αξιοποιώντας το εκτεταμένο και ισχυρό εμπορικό της δίκτυο σε όλη τη χώρα, φέρνει το φυσικό μεταλλικό νερό «Eonio Λουτράκι» στην αγορά, ενισχύοντας έτσι ακόμα περισσότερο την ευρύτατη γκάμα των προϊόντων της και δίνοντας τη δυνατότητα στους Έλληνες καταναλωτές να το απολαύσουν.

Παρούσα, φυσικά, στην εκδήλωση η “δικιά μας” Μαρία Τόκτωρ, σύζυγος του πρώην αντιδημάρχου και νυν προέδρου της “Αστικής Ανάπτυξης” του Δήμου Τρικκαίων Γιώργου Ζιώγα, η οποία και είναι εκ των βασικών μετόχων της NU AQUA Α.Ε.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, χαιρέτησε την πρωτοβουλία τονίζοντας: «Η επαναλειτουργία μετά από 10 χρόνια, του εργοστάσιού της PepsiCo Hellas στο Λουτράκι υπό την νέα ιδιοκτησία της NU AQUA A.E. αποτελεί ιστορικό γεγονός για την ελληνική βιομηχανία καθώς μια εμπορική φίρμα ιστορικής σημασίας για την Ελλάδα ξαναβρίσκεται στην διάθεση των καταναλωτών. Ευχαριστώ τους επενδυτές για την εξαιρετικά ταχεία έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου αλλά και για το φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο που έχουν εφαρμόσει στην Ελλάδα. Με τέτοιου τύπου παραγωγικές επενδύσεις θα αλλάξουμε την μοίρα του τόπου μας».

            Κατόπιν, ο Πρόεδρος του Ομίλου και της NU AQUA A.E, κύριος Δημήτριος Μπαμπάκος, στη διάρκεια της ομιλίας του επεσήμανε: «Όπως όλοι γνωρίζετε πρόκειται για μια εμβληματική επένδυση. Οραματιστήκαμε την δημιουργία μιας νέας εποχής γι’ αυτό το έργο του ομίλου μας, κι έχει ξεκινήσει  ήδη να μεταμορφώνεται σε μια έξυπνη και πράσινη υπερσύγχρονη μονάδα εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού μέσα σε 60.000 τετραγωνικά μέτρα.  Αισθανόμαστε δημιουργικοί διότι έχουμε υλοποιήσει ήδη μέσα σε λίγους μόλις μήνες την πρώτη φάση του έργου μας, η οποία αγγίζει τα 10 εκ. ευρώ και συμπεριλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των κτιριακών εγκαταστάσεων και των γραμμών παραγωγής ενώ είναι σε εξέλιξη και η δεύτερη φάση του έργου μας των 29 εκ. ευρώ  που συμπεριλαμβάνει νέες κτιριακές εγκαταστάσεις και 4 υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής για αναψυκτικά, και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη που σε κάθε δύσκολο βήμα στηρίζει το σύνολο των επενδύσεων μας στην Ελλάδα. Επίσης στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ο όμιλός μας στηρίζει Πανεπιστημιακά και Κοινωφελή Ιδρύματα. Έτσι λοιπόν και εδώ στην Κορινθία, λαμβάνοντας υπόψη της ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, προχωρήσαμε σε δωρεά προς το Ευθύμιο Κέντρο, για την κάλυψη των αναγκών τους. Φυσικά η αρωγή της NU AQUA στους τοπικούς φορείς και αυτούς που έχουν ανάγκη, θα είναι συνεχής και θα είμαστε πάντα δίπλα τους».

Από την πλευρά της, η Γενική Διευθύντρια της PepsiCo Hellas, κυρία Δέσποινα Τσαγγάρη, δήλωσε: «Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα για την PepsiCo Hellas, γιατί αποκτά και πάλι πνοή  η ιστορική μονάδα παραγωγής και εμφιάλωσης Λουτρακίου Κορινθίας, με την παραγωγή του φυσικού μεταλλικού νερού “Eonio Λουτράκι”. Η PepsiCo Hellas πιστή στην αναπτυξιακή της στόχευση και μέσα από τη στρατηγική συνεργασία μας με την NU AQUA, υλοποιεί μία ακόμη δέσμευσή της για την αξιοποίηση της εμβληματικής μονάδας παραγωγής και εμφιάλωσης του Λουτρακίου». «Πιστεύω πως είναι  εξαιρετικά σημαντικό μέσα στις δύσκολες οικονομικές  και κοινωνικές συνθήκες που δημιούργησαν τα τελευταία χρόνια στη χώρα, η οικονομική κρίση, η πανδημία, ο πόλεμος, η τεράστια ενεργειακή κρίση, να υλοποιούνται επενδυτικές κινήσεις που προωθούν την ανάπτυξη και την παραγωγική δυνατότητα της και σηματοδοτούν το πέρασμα σε μία βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη» υπογράμμισε η κυρία Τσαγκάρη ολοκληρώνοντας το χαιρετισμό της.

Σχετικά με την ΝU. Aqua

Η NU Aqua είναι μια εταιρεία με έδρα την Θεσσαλονίκη και ανήκει σε ένα διεθνές group Ελληνικών Γερμανικών  και Ελβετικών συμφερόντων. Η ομάδα αυτή έχει επενδύσει σήμερα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης (Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία,) όπως επίσης και σε άλλες βιομηχανίες. Στη χώρα μας έχει αποκτήσει την  Ελληνικά Υδατοδρόμια από τον όμιλο Άκτωρ, έχει συστήσει την Grecian Air Seaplanes που θα εκτελεί το πτητικό έργο των υδροπλάνων στην Ελληνική Επικράτεια ενώ έχει ολοκληρωθεί η πρώτη  επένδυση στην Βόρεια Ελλάδα ύψους 35 εκ. ευρώ. Με την επένδυση στο Λουτράκι, η εταιρεία «ξαναζωντανεύει» ένα εργοστάσιο που οι μηχανές του έπαψαν να λειτουργούν από το 2012. Μέσα από τη στρατηγικής σημασίας συνεργασία της PepsiCo Hellas και της  NU Aqua υλοποιείτε ένα φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο στον κλάδο της βιομηχανίας.

Σχετικά με την PepsiCo

Οι καταναλωτές απολαμβάνουν τα προϊόντα της PepsiCo 1 δισεκατομμύριο φορές την ημέρα σε περισσότερες από 200 χώρες σε όλο τον κόσμο. Ο κύκλος εργασιών της PepsiCo το 2021 ξεπέρασε τα 79 δις και προήλθε κυρίως από τα προϊόντα Frito – Lay, Gatorade, Pepsi-Cola, Quaker και Tropicana. Η γκάμα των προϊόντων της PepsiCo περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα από απολαυστικά τρόφιμα και ποτά, εκ των οποίων οι 23 μάρκες φέρνουν η καθεμία περισσότερο από $1δις τζίρο σε πωλήσεις. Στην καρδιά της PepsiCo βρίσκεται η φιλοσοφία μας “Winning with Purpose” – η θεμελιώδης πεποίθησή μας ότι η επιτυχία της εταιρείας μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη βιωσιμότητα της κοινωνίας. Πιστεύουμε ότι βελτιώνοντας συνεχώς τα προϊόντα, τα οποία πουλάμε, λειτουργώντας υπεύθυνα για την προστασία του πλανήτη μας και ενδυναμώνοντας τους εργαζόμενούς μας σε όλο τον κόσμο, έχουμε τα στοιχεία εκείνα, που επιτρέπουν στην PepsiCo να αποτελεί μία επιτυχημένη παγκόσμια εταιρεία, η οποία δημιουργεί μακροπρόθεσμη αξία για την κοινωνία και τους μετόχους της.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης