Site icon TrikalaVoice

Λαχταριστή συνταγή για γύρο “Χοιροφάρμ” στο φούρνο με κρεμμυδάκια

Χοιρινό ψιλοκομμένο στο φούρνο με κρεμμύδια και μουστάρδα!
Υπέροχο και εύκολο το χοιρινό αυτό, με την αψάδα της μουστάρδας να ισορροπείται από τη γλύκα των ψημένων κρεμμυδιών.

?????
Μερίδες: 4
700 γρ. λαιμός χοιρινός, σε λεπτές φέτες πάχους 0,5 εκ.
2 κρεμμύδια ξερά σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδου ελαφρά κοπανισμένες
60 γρ. μουστάρδα πικάντικη
1 κουτ. σούπας πάπρικα καυτερή
1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
1 κουτ. γλυκού θυμάρι
φέτες από 1 λεμόνι
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
????????
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρέας με τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη μουστάρδα, την πάπρικα, το καγιέν (αν βάλουμε), το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το κρέας στην άκρη για περίπου 30 λεπτά να μαριναριστεί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Απλώνουμε το χοιρινό μαζί με τη μαρινάδα στο ταψί, σε μία στρώση. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι το κρέας να «αρπάξει» λίγο απέξω αλλά να παραμείνει ζουμερό μέσα.
Πασπαλίζουμε με το θυμάρι, σκορπίζουμε ομοιόμορφα τις φέτες λεμονιού και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με ξεροψημένες πίτες για σουβλάκι και πράσινη σαλάτα.
‘Χοιροφάρμ ΕΠΕ Φάρμα Μαράβα Κούτσικου’
Φιλύρα, Τρίκαλα
2431051200
www.choirofarm.gr
Πηγή: www.gastronomos.gr
Exit mobile version