Επιχειρείν

Μεγάλη επένδυση Τρικαλινής εταιρείας σε φωτοβολταϊκά στην Αμφιλοχία

Ένα φιλόδοξο σχέδιο που αφορά επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τρέχει η πρωτοπόρος στο χώρο της Vision Task συμφερόντων του Τρικαλινού επιχειρηματία Χρήστου Τσιτσιρίγγου.

 

Πρόκειται για μια νέα «Ενεργειακή Κοινότητα» που έχει δημιουργηθεί με αποκλειστικό σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Στόχος είναι η συμμετοχή όσο περισσοτέρων φίλων των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε ένα μεγάλο εγχείρημα στην καρδιά της Δυτικής Ελλάδας στην Περιφερειακή Ενότητα της Αιτωλοακαρνανίας, στην περιοχή της Αμφιλοχίας.

Η Ενεργειακή Κοινότητα έχει την μορφή αστικού συνεταιρισμού αποκλειστικού σκοπού με στόχο την προώθηση της οικονομίας και καινοτομίας στον ενεργειακό τομέα, την αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας και την προαγωγή της ενεργειακής αειφορίας, την παραγωγή, αποθήκευση, ιδιοκατανάλωση, διανομή και προμήθεια ενέργειας, την ενίσχυση της ενεργειακής αυτάρκειας και τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας. 

Το έργο θα κατατεθεί για αδειοδότηση στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΡΑΕ και του ΑΔΜΗΕ την 1η Οκτωβρίου. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι άμεσα να έχουν συγκεντρωθεί τα 60+ μέλη της ενεργειακής κοινότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr το ενδιαφέρον είναι ήδη τόσο μεγάλο που η εταιρεία σκέφτεται ήδη να προχωρήσει στη δημιουργία και δεύτερης κοινότητας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης