Επιχειρείν

Μητρικό γάλα – πόσο μπορεί να διατηρηθεί και πως θα το αποθηκεύσετε με ασφάλεια

Στο www.perpatoura.com επιβεβαιώνουμε απόλυτα πως το μητρικό γάλα προσφέρει πολλά οφέλη, τόσο για τη μητέρα, όσο και για το μωρό. Παράλληλα θεωρείται μια “βολική” επιλογή για τις νέες μητέρες.

Αν ωστόσο πρέπει να επιστρέψετε στην εργασία σας και θηλάζετε το μωρό σας ή αν θέλετε να δημιουργήσετε μια ποσότητα μητρικού γάλακτος για το διάστημα που λείπετε (και δεν μπορείτε να το ταΐσετε), η άντληση και αποθήκευση του γάλακτός σας είναι η κατάλληλη επιλογή για να συνεχίσετε το θηλασμό. Το μητρικό γάλα είναι η σημαντικότερη πηγή τροφής και θα πρέπει να ακολουθήσετε τις κατάλληλες οδηγίες αποθήκευσης για να εξασφαλίσετε ότι το μωρό σας θα τραφεί σωστά, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Πόσο διατηρείται το μητρικό γάλα;

Οι περισσότεροι γιατροί υποστηρίζουν πως το φρέσκο μητρικό γάλα, όταν αντλείται υπό καθαρές συνθήκες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια έως και τέσσερις ώρες μετά, σε θερμοκρασία δωματίου, και για 24 έως 48 ώρες όταν ψύχεται αμέσως μετά την άντληση. Σύμφωνα πάλι με τον διεθνή σύνδεσμο θηλασμού “La Leche League International” το μητρικό γάλα μπορεί να παραμείνει στο ψυγείο μετά την άντληση του έως και οκτώ ημέρες.

Πώς θα το αποθηκεύσω με ασφάλεια;

Tο χρονικό πλαίσιο που αναφέραμε, προϋποθέτει ότι το γάλα θα πρέπει να παραμείνει στο πίσω μέρος του ψυγείου και ότι είναι αποθηκευμένο σε μπουκάλι από γυαλί ή ειδικό σάκο αποθήκευσης του μητρικού γάλακτος.

Παραμένει αναλλοίωτο;

Αν αποθηκευτεί στην κατάψυξη αμέσως, το μητρικό γάλα μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις μήνες. Ωστόσο η κατάψυξη του μητρικού γάλακτος δεν διατηρεί μέρος της θρεπτικής αξίας του γάλακτος καθώς αρκετά από τα ανοσολογικά συστατικά του αδρανοποιούντα όταν καταψύχονται.

Τα οφέλη όμως του μητρικού γάλακτος για την υγεία του μωρού είναι τόσο σημαντικά, ώστε η μητέρα που θηλάζει δεν πρέπει να διστάσει σε καμία περίπτωση να ταΐσει το μωρό της αποψυγμένο μητρικό γάλα όταν η περίσταση το απαιτεί.

Το μητρικό γάλα είναι απαραίτητο για το μωρό καθώς συμβάλει τόσο στη δημιουργία όσο και στην ισχυροποίηση του ανοσοποιητικού του συστήματος. Είναι λοιπόν σημαντικό για τους γονείς και για όσους φροντίζουν μωρά να κατανοήσουν το πώς θα πρέπει να χειρίζονται καλύτερα το μητρικό γάλα, ώστε να διατηρεί την πλήρη θρεπτική του αξία. Ο τρόπος που μια νέα μητέρα θα χειριστεί το μητρικό γάλα, είναι δεδομένο πως θα κάνει σημαντική τη διαφορά στην υγεία του, αλλά και στη διατροφή του βρέφους.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης